24 / 04 / 2024

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

2023 yılına son üç ay kalmışken asgari ücret için rakamlar netleşmeye başlıyor. Hemen hemen bütün uzmanlar tarafından ise ortaya atılan tek bir rakam var. İşte detaylar…



Milyonlarca insanın gözü kulağı asgari ücrete gelecek olan yeni zamda. Aralık ayında karar verilecek olan asgari ücret için ise pazarlık başladı. “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” açıklamalarında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Biz Bakanlık olarak üstümüze düşen her şeyi yaptık. 2 bin 825 TL’ydi asgari ücret, tarihinin en yüksek artışı ile arkasından temmuz ayında da artış yaptık. Şimdi aralık ayı geliyor, aralıkta da yapacağız" açıklamalarını kullandı. 

Temmuz ayında da asgari ücret için ara zam kararı alınmış ve yapılmış olan % 30'luk artış ile 5 bin 500 TL olmuştu. Enflasyonunda etkisi ile de artan fiyatlara karşı yapılmış olan bu zam milyonlarca asgari ücretli vatandaşa biraz olsun nefes aldırdı. 

SON ÜÇ AY KALDI

Bakan Bilgin, geçtiğimiz temmuz ayında yapılmış olan zammın ardından asgari ücret alan kişilere, ''Aralıkta da yapacağız'' açıklamasını yapmıştı. 2023 senesine son üç ay kalmışken asgari ücret pazarlığı ise başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yapılacak toplantıların ardından alım gücünü, enflasyon rakamlarını ve geçim endeksini dikkate alarak karar vermiş olacak.

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor


Geri Dön