29 / 03 / 2024

Asma Bahçeler'de yaşam başladı!

Asma Bahçeler'de yaşam başladı!

Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmir'deki hava kalitesinin de azaldığını ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, doğası ve temiz havasıyla fark oluşturan Asma Bahçeler'de yaşamın başladığını söyledi.




Kentsel yoğunluğun ve trafiğin artmasıyla İzmir'deki hava kalitesinin de azaldığını ifade eden Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, doğası ve temiz havasıyla fark oluşturan Asma Bahçeler'de yaşamın başladığını söyledi.

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmir'de, şehir merkezinde, gürültü ve hava kirliliği nedeniyle yaşamın giderek zorlaştığını kaydetti. Münir Tanyer, Asma Bahçeler'in temiz havasının 9 Eylül Üniversitesi tarafından analiz edilerek tescillendiğini vurgulayarak, projenin özel bir konumda olduğunu bildirdi. Tanyer, "Asma Bahçeler'de hava kalitesinin ölçümlenmesi için 30 gün boyunca dört farklı noktadan kükürtdioksit ve azotdioksit verileri alındı ve şehir merkezindeki verilerle karşılaştırıldı. Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgesiyle yenilenen sınır değerlerinin çok altında olduğu belirlendi" dedi.

İnsanların bir ömrünü geçirdiği konutların mimarisi ve dayanıklılığı kadar temiz havaya da sahip olması gerektiğini ifade eden Tanyer, "Kent merkezinde kirli havayı ister istemez soluyoruz. Bu durum çocukları daha da olumsuz etkiliyor. İnsanların yaşamlarını sürdürdüğü, en kıymetli yakınlarına bıraktığı evlerin sağlıklı ve temiz havasıyla bir bütün olması gerekiyor. Çünkü sağlık her şeyden önemli ve en temel hakkımız. 22 yıldır inşaat yaptığımız bu bölgede konutlarımızın havası ve doğayla beraber sakin ortamı, mimari konseptimizle bir bütün olarak çok iddialıyız" diye konuştu.


"SON TEKNOLOJİYLE CEPHE VE ÇATI YALITIMLARI YAPTIK"

İnşaat tekniği alanında yalıtım konusuna özel önem verdiklerini dile getiren Münir Tanyer, su ve ısı yalıtımı sayesinde binaların hem daha uzun ömürlü olduğunu, hem de daha az enerji sarfiyatı yaptığını belirtti.

Eski binalarda yalıtım yapılmamasının yüzde 30-40 oranında ısı kaybına yol açtığına dikkat çeken Tanyer, şöyle devam etti:

"Bu durum ciddi maddi kayıplara neden oluyor. Projemizde en son teknolojiyle cephe ve çatı yalıtımlarını yaptık. Ev sahipleri için büyük bir tasarruf sağladık. Son derece ekonomik şekilde ısınacaklar. Bulunduğumuz mevkii merkeze göre yaz kış 3 - 4 derece daha serin oluyor. Şu anda Asma Bahçelerde yaşam başladı. Ev sahipleri yalıtımla sağladığımız bu avantajı keyifli bir şekilde yaşıyorlar. Bizlere 'Çok huzurlu uyuyor ve uyanıyoruz' diyorlar."



HaberTürk


Geri Dön