19 / 04 / 2024

Asmalı Evler 1. etap konutları ön talep sürecinde yüzde 90 sattı!

Asmalı Evler 1. etap konutları ön talep sürecinde yüzde 90 sattı!

Dekar Yapı, Bahçeşehir'deki Asmalı Evler markasını Beylikdüzü'ne taşıdı. Şirket, ön talep sürecinde 1. etaptaki konutların % 90'ını sattı



Bahçeşehir'de Asmalı Evler, Asmalı Evler projelerini hayata geçiren Dekar Yapı, Asmalı Hayat için rotayı Beylikdüzü'ne kırdı. Tek kat ya da dubleks olarak brüt 149 ila 361 metrekare aralığında olan bahçeli evlerin metrekare fiyatları 3 bin 900 liradan başlıyor. 244 bahçeli evden oluşan projede her evin 30 ila 250 metrekare arasında değişen bahçeleri mevcut. Ön talep sürecinde 1. etabın yüzde 90'ını sattıklarını söyleyen Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, "Projelerimizi takip eden bir kitlemiz var. Ön talep döneminde gördüğümüz ilgi bunun kanıtı. Projenin toplamda yüzde 30'unun satışı tamamlandı. 2. etap konutlarımızı da satışa açtık" diye konuştu. Hayata geçirdikleri tüm Asmalı konsept projelerinin yatırım değerinin 700 milyon lira civarında olduğunu söyleyen Salih Kuzu, "Dekar Asmalı Hayat projemizin yatırım değeri 250 milyon lira. Bahçeşehir'de önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz projemiz ise neredeyse 700 milyon liralık bir yatırım olacak" dedi. 


HEDEF KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Beylikdüzü bölgesinde yatırım yapmaya devam edeceklerini açıklayan Salih Kuzu, "Bahçeşehir'de üzerinde çalıştığımız araziler var. Ayrıca Sarıyer, Kemerburgaz ve Riva'da da arsa arayışlarımız sürüyor" dedi. Şirket olarak asıl hedeflerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Kuzu, Üsküdar, Kadıköy, Levent, Florya ve Yeşilköy'ü radarlarına aldıklarını dile getirdi. 


KONUTTA YATAY YAPILAŞMA OLMALI

Salih Kuzu, dikey değil yatay yapılaşmaya inandıklarını belirterek, "Ofis, otel gibi binalarda dikey yapılaşma olabilir ancak konut alanında yapılaşma yatay olmalı. En azından kendi projelerimizde bunu uygulamaya çalışıyoruz. Arazimiz 78 bin metrekare büyüklüğünde. Şehir merkezinde olsa bu büyüklükte bir alana binlerce konut yapılır. Ancak biz düşük yoğunluğu tercih ediyoruz" diye konuştu. 


Sabah 


Geri Dön