16 / 04 / 2024

Asrın projesi'nde su Kıbrıs'a ulaştı!

Asrın projesi'nde su Kıbrıs'a ulaştı!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutum suyu KKTC ulaştıracak, 'Asrın rojesi' olarak nitelendirilen 'KKTC Su Temin Projesi' Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos'ta tamamlanacak.



Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutum suyu KKTC ulaştıracak, 'Asrın rojesi' olarak nitelendirilen 'KKTC Su Temin Projesi' kapsamında 66.5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos'ta tamamlanacak. 


Söz konusu isale hattının tamamlanması dolayısıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla KKTC'de 7 Ağustos Cuma günü tören düzenlenecek. Yıl sonunda tamamlanması planlanan proje kapsamında bugüne kadar Mersin Alaköprü Barajı, KKTC Geçitköy Barajı, 24 kilometrelik Türkiye tarafı kara yapıları, 3.7 kilometrelik KKTC tarafı kara yapıları, 67 kilometrelik Geçitköy Terfi İstasyonuArıtma Tesisi-Lefkoşa arasındaki isale hattı işleri bitirildi. 


KKTC Tarafı İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Girne, Gazimağusa ve Dipkarpaz bölgeleri içme suyu isale hatlarının vapımı ise sürdürülüyor. 



Ekonomi Gazetesi




Geri Dön