28 / 03 / 2024

Reha Arar: Bu yıl Türkiye'den Kıbrıs'a gelen tatilci sayısı yüzde 50 arttı!

Reha Arar: Bu yıl Türkiye'den Kıbrıs'a gelen tatilci sayısı yüzde 50 arttı!

Kurdaki hızlı tırmanış her alanda olduğu gibi turizmde de etkisini göstermeye başladı. Tatilciler dövizden korkunca yurtdışında TL harcamanın tek yolu olan Kıbrıs 'a akın etti




Kurdaki hızlı tırmanış her alanda olduğu gibi turizmde de etkisini gösterdi. Dolar ve euronun pahalı oluşu tatilcileri tedirgin etti. Hem yurtdışında tatil yapmak hem de dövizden uzak durmak isteyenler çareyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmekte buldu. Yurtdışında TL'yle tatilin tek adresi olan Kıbrıs, krizi fırsata çevirdi. KKTC'nin ünlü zinciri Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, "Dövizde yaşanan hareketlilik insanları TL ile tatil yapabileceği rotalara yönlendirdi. Biz de kurda yaşanan bu olumsuz dalgalanmayı fırsata çevirdik. Bu yıl Türkiye'den gelen tatilci sayısında yüzde 50 oranında bir artış var" dedi. Son yıllarda refah seviyesiyle birlikte artan tatil eğilimi ve erken rezervasyon kampanyalarının Kıbrıs'a olan ilgiyi daha da artırdığını söyleyen Arar, yavru vatanın bu yıl kurdaki hareketliliğin hasadını toplayabileceğini ifade etti. 


YERLİ-YABANCI ORANI EŞİTLENDİ 

Reha Arar, ulaşım sıkıntısı ve izolasyon sorununa rağmen Kıbrıs'ta yabancı turist sayısında da büyük bir artış olduğunu belirtti. Kuzey Kıbrıs'ı tanıtmak için uzun yıllardır bireysel olarak çok çaba sarf ettiğini dile getiren Arar sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye tanıtım bürolarına Kıbrıs'ı da eklettik. Kıbrıs'a direkt ulaşım olmadığı için Antalya, İstanbul gibi aktarma noktalarındaki tanıtım faaliyetlerimizi güçlendirdik. Şimdi bunun meyvelerini topluyoruz. 2014'te ziyaretçi sayısında yüzde 15 artış bekliyoruz." 


'CASİNO ALGISI YIKILIYOR'

Kıbrıs'ta çok kaliteli tesisler yapıldığını söyleyen Reha Arar, "Doğal ve tarihi güzellikleri de adamızı ön plana çıkarıyor. Tesisler çok kaliteli. 'Kıbrıs'a casino için gidilir' algısı artık yıkılıyor" dedi. Son dönem otel yatırımlarından da bahseden Arar şöyle konuştu: "508 yatak kapasiteli Merit Royal'i hizmete açtık. Lüks segmente hitap eden bu otele ilgi oldukça yüksek. Daha çok ailelerin tercih ettiği ve KKTC'liler tarafından 'cennet bahçesi' olarak anılan Merit Cyprus Gardens Tatil Köyü'nde ise renovasyon yapıyoruz. Ayrıca İstanbul'da lüks segmentte bir otel yapmayı planlıyoruz. Les Ottoman markamızı İstanbul'a getirmek de projelerimiz arasında yer alıyor."



Sabah


Geri Dön