19 / 04 / 2024

Asrın Projesi'nde uzay kafes modelindeki çatı montajı başladı!

Asrın Projesi'nde uzay kafes modelindeki çatı montajı başladı!

İstanbul'u dünyanın en önemli havacılık merkezlerinden biri haline getirecek olan yeni havalimanının inşaatında önemli bir aşama daha geride bırakıldı.



İlk etabı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak olan havalimanı terminal binasının "uzay kafes" modelindeki çatı montajının ilk bölümüne geçtiğimiz günlerde başlandı. 


4 ETAPTAN OLUŞACAK 

Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip üç terminal ve altı pistten oluşacak yeni havalimanı dört fazda tamamlanacak. İlk yolcu terminal binası 1.3 milyon metrekarelik büyüklüğüyle, tek çatı altında dünyadaki örnekleri arasında ilk sıraya girecek. Bu terminalde ilk etapta yılda 90 milyon yolcuya hizmet verilecek. Projenin ilerleyen fazlarında ek terminal binaları ve pistlerle bu kapasitenin 150 milyona çıkarılması hedefleniyor. 




YÜZDE 15'İ TAMAMLANDI 

Yeni havalimanının inşaat şirketi İstanbul Grand Airpot (İGA) Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 10 bin 200 kişinin 24 saat esasına göre çalıştığı projede finansmanın dörtte biri kadar harcama (1 milyar 250 milyon euro) gerçekleştiğini ve işlerin yüzde 15'inin tamamlandığını açıklamıştı. 


YOLCU 181 MİLYONU GEÇTİ 

Bu arada Devlet Hava Meydanları İşletmesi 2015 sonu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelindeki havalimanlarında hizmet alan yolcu sayısı yüzde 9.3'lük artışla 181 milyon 689 bin 522 oldu. Yani havalimanının devreye girmesiyle kapatılması planlanan Atatürk Havalimanı'nın 2014'te 56.7 milyon olan yolcu sayısı 2015 sonunda yüzde 8 arttı. 


Sabah 


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi;


İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nın terminal iskelelerinin uzay kafes modelindeki çatı montajının ilk bölümüne başlandı. Bittiğinde dünyanın ‘sıfırdan yapılan’ en büyük havalimanı unvanına sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nın terminal binasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor. Terminal binası iskelesi (pier) çatısı hariç 145 bin metrekare alana sahip iskele bölümü uzay kafes çatı alanı olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda 5 bin metrekarelik alana çatı montajı yapılacak. Devam eden çatı montajının yaklaşık bin metrekaresinin tamamlandığı bildirildi.


İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, çatının proje açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Akçayoğlu konuya ilişkin şunları söyledi: “İstanbul Yeni Havalimanı terminal iskesi çatı modülünün yerleştirilmesi projemiz için önemli bir eşik. Yerli üreticilerin ve mühendislerinin katkısı ile gerçekleştirilen bu çatı montajında olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının tüm diğer aşamaları son derece hızlı ve başarılı bir şekilde yürütülüyor. Devam eden imalat ve montaj işleri de tamamen program dâhilinde sürüyor.”


İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasitesi ile 350’den fazla destinasyona uçuş hizmeti verecek. İstanbul Yeni Havalimanı ayrıca 150’den fazla havayolu şirketine ev sahipliği yapacak.



Haber Star'da şöyle yer aldı;

İstanbul Yeni Havalimanı’nda inşaat çalışmaları son hızla devam ediyor. Yaklaşık 11 bin işçinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı çatı montajının ilk bölümüne başlandı.

Uzay Kafes modelinde tasarlanan çatı montajının ilk yerleştirme çalışmaları görüntülendi. Yeni Havalimanı’nın tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasitesi ile 350’den fazla destinasyona uçuş hizmeti verecek.

Star 



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İstanbul Yeni Havalimanı'nda inşaat son hızla devam ederken, çatı montajının ilk bölümüne başlandı. Montajın yaklaşık bin metrekaresinin tamamlandığı bildirildi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın terminal iskelelerinin uzay kafes modelindeki çatı montajının ilk bölümüne başlandı. Bittiğinde dünyanın ‘sıfırdan yapılan’ en büyük havalimanı unvanına sahip olacak havalimanının terminal binasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor. Bina iskelesi çatısı hariç 145 bin metrekare alana sahip iskele bölümü uzay kafes çatı alanı olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda 5 bin metrekarelik alana çatı montajı yapılacak. Devam eden çatı montajının yaklaşık bin metrekaresinin tamamlandığı bildirildi.

PROJEDE ÖNEMLİ BİR EŞİK


İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, çatının projede önemli bir adım olduğunu belirterek, şunları söyledi: "İstanbul Yeni Havalimanı terminal iskelesi çatı modülünün yerleştirilmesi projemiz için önemli bir eşik. Yerli üreticilerin ve mühendislerinin katkısıyla gerçekleştirilen bu çatı montajında olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının tüm diğer aşamaları son derece hızlı ve başarılı bir şekilde yürütülüyor. Devam eden imalat ve montaj işleri de tamamen program dâhilinde sürüyor."


150 havayolu şirketi gelecek


İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasitesiyle 350’den fazla destinasyona uçuş hizmeti verecek. İstanbul Yeni Havalimanı ayrıca 150’den fazla havayolu şirketine ev sahipliği yapacak.





Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Yaklaşık 11 bin işçinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nın çatı montajının ilk bölümüne başlandı. Uzay kafes modelinde tasarlanan çatı montajının ilk yerleştirme çalışmaları İGA'nın sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı. Terminal binası iskelesi (pier) çatısı hariç 145 bin metrekare alana sahip iskele bölümü uzay kafes çatı alanı olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda 5 bin metrekarelik alana çatı montajı yapılacak. Devam eden çatı montajının yaklaşık bin metrekaresinin tamamlandığı bildirildi. İGA CEO'su Yusuf Ak Çayoğlu, çatının proje açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Yerli üreticilerin ve mühendislerinin katkısı ile gerçekleştirilen bu çatı montajında olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının tüm diğer aşamaları son derece hızlı şekilde yürütülüyor" diye konuştu. 


Takvim
 

Haber Hürses'te şu şekilde yer aldı;


IGA, İstanbul Yeni Havalimanfnın terminal iskelelerinin uzay kafes modelindeki çatı montajının ilk bölümüne başlandı. Bittiğinde dünyanın 'sıfırdan yapılan' en büyük havalimanı unvanına sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın terminal binasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor. Terminal binası iskelesi (pier) çatısı hariç 145 bin metrekare alana sahip iskele bölümü uzay kafes çatı alanı olarak tanımlanıyor. 
Bu kapsamda 5 bin metrekarelik alana çatı montajı yapılacak. Devam eden çatı montajının yaklaşık bin metrekaresinin tamamlandığı bildirildi. İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, çatının proje açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Akçayoğlu konuya ilişkin şunları söyledi: "İstanbul Yeni Havalimanı terminal iskesi çatı modülünün yerleştirilmesi projemiz için önemli bir eşik. Yerli üreticilerin ve mühendislerinin katkısı ile gerçekleştirilen bu çatı montajında olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının tüm diğer aşamaları son derece hızlı ve başarılı bir şekilde yürütülüyor. Devam eden imalat ve montaj işleri de tamamen program dâhilinde sürüyor." İstanbul Yeni Havalimanı'nın tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasitesi ile 350'deıı fazla destinasyona uçuş hizmeti verecek. İstanbul Yeni Havalimanı ayrıca 150'den fazla havayolu şirketine ev sahipliği yapacak. 

Hürses


Geri Dön