19 / 04 / 2024

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!

Gayrimenkul sektörü özellikle inşaat sektöründeki artan maliyetler nedeniyle arz ve talepte dengelerin değiştiği yeni bir dönem yaşıyor. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı iyimser. Bu yıl gayrimenkul sektörünün çok iyi bir performans ortaya koyacağını söyledi.



Gayrimenkul sektörü özellikle inşaat sektöründeki artan maliyetler nedeniyle arz ve talepte dengelerin değiştiği yeni bir dönem yaşıyor. Sektörde bu yıla ilişkin üretimde ve satışta düşüş beklenirken sektörün en büyük oyuncularından Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı iyimser. Bu yıl gayrimenkul sektörünün çok iyi bir performans ortaya koyacağını ifade eden Aşçı, “Pandemiyle birlikte insanlar vakitlerinin büyük bölümünü evde geçirdi. Bu süreçte de evin kıymetini anladılar. Birçok insan evlerini yenilemek ve yeni eve geçmek istiyor. Bu yıl hem iç hem dış pazarda, her alanda çok ciddi bir konut talebiyle karşı karşıyayız” diyor.

Vedat Aşçı: Bu yıl gayrimenkul sektörü için güzel geçecek!Capital dergisinde yer alan habere göre; Vedat Aşçı talebe rağmen arz tarafında beklentinin karşılanmadığını da dile getirerek şunları söyledi:

“Konut stoku kalmadı. Yeni gelen projeler de talebi karşılamaya yetmiyor. Yeni yapılan ve yapılacak projeler dikkate alındığında önümüzdeki 5 yılda yapılacak projeler yerli ve yabancı talebi karşılayamayacak. Konut fiyatları ciddi anlamda artmaya devam edecek” diye konuşuyor. Aşçı'ya göre bu durumda çözüm kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması. Astaş Holding bu ortamda yerli ve yabancı markalara hitap eden, lüks ve markalı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Şirket halihazırda Bodrum Turgutreis'de Mavi Arya Villa&Residences, Beşiktaş Balmumcu'da Kempinski Residences Balmumcu ve Etiler'de The Residences at Mandarin Oriental Etiler projelerini geliştiriyor.Bodrum'daki Mavi Arya projesinin deniz ve adalar manzarasına sahip olduğunu dile getiren Vedat Aşçı, projenin detaylarını şöyle paylaşıyor: “43 adet villa ve 229 adet rezidanstan oluşan Mavi Arya'da villaların her biri havuzlu ve geniş bahçeli 5+1'den 9+1'e kadar birçok seçeneğe sahip. 2+1 ve 3+1 rezidans dairelerinde de sahil şeridi, her etaba özgü hem açık hem kapalı sosyal ve sportif tesisler yer alıyor. Mayıs 2023'te tamamlanacak projenin kısa sürede yüzde 30'una yakını satıldı. Şu anda da ciddi talep alıyoruz.”

"MARKALAR YATIRIM İÇİN GELMEYE DEVAM EDECEK"

Vedat Aşçı'ya göre yeni yapılacak projelerde doğaya ve çevreye duyarlılığa, sürdürülebilirliğe önem verilmeli. Kendi enerjisini kendi üreten yeşil projeler geliştirmek gerektiğini belirten Aşçı, "İstanbul ve Türkiye'nin birçok bölgesi tarihi geçmişiyle, doğal güzellikleriyle, misafirperverliğiyle büyük ilgi görüyor. Önümüzdeki yıllarda da harcama gücü yüksek yabancı yatırımcılar ve turistler ülkemize gelecek. Turizm ve gayrimenkul sektörlerine çok ciddi döviz girdisi olacak. Ayrıca ülkemizin gelişen ekonomisi ve pazarıyla da dünyanın en önemli restoran, otel, rezidans markaları yatırım için ülkemize gelmeye devam edecek” diyor.

Kartal Gümüşpınar Mahallesi parselasyon planı askıda!

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Ünlü Bitcoin Analisti uyardı! Bu kez dibi görecek!


Geri Dön