29 / 03 / 2024

Asyaport Limanı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

Asyaport Limanı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

Tekirdağ'ın Barbaros beldesinde 2009 yılında dolgu çalışmalarına başlanan ve inşaatı hızla devam eden denizcilik ve lojistik bakımından dünyanın önde gelen taşımacılık limanları arasında yer alacak olan Asyaport Limanı'nın son boru kazığı çakıldı....




Son boru kazığının çakılma çalışmasını yerinde görmek için Asyaport’a giden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.


Altı yıldan bu yana inşaatta çok önemli mesafeler alındığını aktaran Akbulut, inşaat kapsamında 300 dönüm alanın doldurularak, denizin derinliklerine bin 400 demir kazık çakıldığını belirtti. Türkiye ve Tekirdağ için çok büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Ziyaeddin Akbulut, “Boydan boya uzunluğu 1 kilometre olan devasa limanın 6 yıllık inşaat dönemin sonuna yaklaşıldı. Limanda aynı anda dünyanın en büyük 3-4 gemisi rahatlıkla indirme ve bindirme yapabilecek. Gelecek yılın sonlarına doğru gemi operasyonunun başlamasının öngörülüyor. 2016 yılında ise konteyner kapasitesi 2,5 milyona ulaşacak. Ayrıca, denizden 300 dönümlük alanın doldurulduğu ve liman faaliyete geçtiğinde burada bin 200 kişi istihdam edilecek.” dedi.


Recep Yeşil/Cihan


Geri Dön