19 / 04 / 2024

Ataç İnşaat'ta 3 istifa!

Ataç İnşaat'ta 3 istifa!

Antalya'da 1960 yılında yüzde 75'i Hikmet Ataman, yüzde 25'i Hüseyin Çalık'a ait ortaklıkla kurulan ve bugünkü varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş.'de istifa şoku yaşandı.




Antalya'da 1960 yılında yüzde 75'i Hikmet Ataman, yüzde 25'i Hüseyin Çalık'a ait ortaklıkla kurulan ve bugünkü varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş.'de istifa şoku yaşandı. Çalık'ın kızı Lale Çalık Sarper ve Ataman'ın kızı Sevinç Ataman'm Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na haklarında suç duyurusunda bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin istifalarına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na 'Özel Durum Açıklaması' gönderildi. 


ÜÇ İSİM İSTİFA ETTİ 


12 Aralık 2014 tarihli yönetim kurulu atamaları ve hisse devir işlemleri konulu özel durum açıklamasında, şirketin yönetim kurulundaki görevinden 16 Eylül 2014 tarihinde Murat Uysal'ın. 15 Eylül 2014 tarihinde A. Sami Akşemsettinoğlu'nun, 17 Kasım 2014 tarihinde de Serhat Uysal'ın istifa ettiği belirtildi. 


ÖNER'İN İSMİ YÖNETİMDE 

Şirket yönetiminin 12 Eylül 2014 tarihi itibariyle Arif Engin Ergiiden, Metin Yüksel, Önder Kenan Gökkaya ve Kamil Feridun Özkaraman'dan oluştuğu bildirilen açıklamada, yapılacak genel kurul toplantısında Bereket Öner'in yönetim kurulu üyesi olarak genel kurul onayına sunulmasının planlandığı kaydedildi. 


AYGÜN'ÜN ESKİ DAMADI 

ATAÇ'ın yönetimine alınacağı belirtilen Bereket Öner, ATO'nıın eski başkanı Sinan Aygün'ün de eski damadı. 

Aygiin'ün kızıyla görkemli bir düğünle evlenen ve yaklaşık 1.5 yıl sonra 2008'de boşanan Öner'in ismi, Ankara'da bir işadamının bir kağıttaki imzasının, özel yöntemlerle 12 milyon 860 bin TL'lik senede taşınmasına ilişkin davada da geçiyor.  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda önce Ankara, ardından Zonguldak ağır ceza mahkemelerine gönderilen bu dava, görevsizlik kararı nedeniyle Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'ın davanın hangi mahkemede görüleceğine yönelik karar süreci devam ediyor. 

Bu davada, ATAÇ'a ilişkin yapılan suç duyurusunda da adı geçen işadamı S.B.K.'nin adı geçiyor. 


TÜM YÖNETİCİLER SUÇLANIYOR 

Şirket ortağı Sevinç Ataman ve Lale Çalık Sarper, şirketin uzun yıllar muhasebe ve Finans müdürlüğünü yapan ve fon şirketine devir sonrasında da yönetim kurulu iiyesi olan M.D.A., yönetim kurulu üyeleri M.U., S.U., A.S.A., M.Y., A.E.E., K.F.Ö., Ö.K.G., A.S. ve dışarıdan işadamı S.B.K. 

hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Tüm yöneticiler hakkında güveni kötüye kullanma, şirketi zarara uğratma, şirket mallarının gayriresmi elden çıkmasına göz yumma, rekabet yasağının ihlali, kamu görevlisine yalan beyan, sahte belae kullanma ve dolandırıcılık suçlamaları bulunuyor. 



Antalya Gazetesi




Geri Dön