24 / 04 / 2024

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu açılıyor!

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu açılıyor!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Metro hattının Olimpiyat Başakşehir ve Kirazlı istasyonları açılışa hazırlanıyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalarına devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden metro hattının çalışmalarında gelinen son durumu aktardı. 

Yakın zaman içerisinde ilk etabı hizmet vermeye başlayacak metro hattında hattının Olimpiyat Başakşehir ve Kirazlı istasyonları açılışa hazırlanıyor. Bu istasyonların açılmasıyla Bahariye-Başakşehir arası seyahat süresi 11 dakikaya düşecek. Metro hattının test sürüşlerinin de kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor. Metro hattında zemin kaplama işlemleri devam ediyor.Demiryolu üst yapı çalışmaları da tamamlandı. Ek olarak istasyonlara ses emici akustik tavanlar da monte ediliyor. Böylece istasyonlardaki yoğun sesler de engellenmiş olacak. Diğer yanda metro hattının merpen tünellerinde boyama işlemleri aralıksız devam ediyor. İki ay içerisinde iki istasyon hizmet vermeye başlayacak. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı nın iki istasyonu açılıyor!

12 istasyondan oluşan 13,4 kilometre uzunluğundaki hat tamamlandığında; Ataköy-İkitelli arasını 21,5 dakikaya düşürecek ve tek yönde saatte 35 bin yolcu taşıma kapasitesi olacak. 

Hat; İkitelli Sanayi İstasyonu’nda Bakırköy-Kirazlı - Başakşehir Metrosu, Mehmet Akif İstasyonu’nda Kabataş –Mecidiyeköy – Mahmutbey - Esenyurt Metrosu, Mimar Sinan İstasyonu’nda Kirazlı - Halkalı Metrosu, Yenibosna İstasyonu’nda Yenikapı - Atatürk Havalimanı Metrosu’yla, Ataköy istasyonunda ise  Marmaray  ile entegre olacak.

 

Bu metro inşaatları 2019’da göreve geldiğimizde 1,5 yıldır terk edilmiş şantiyelerdi.

Şimdi hepsini etap etap tamamlayıp hizmete açıyoruz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve yüklenici firmalara teşekkürler. pic.twitter.com/6tC2wYB8Jf

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 7, 2021

 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın ilk etabı 2021'de açılıyor!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön