27 / 04 / 2024

Ataköy Marina'daki Regatta, Marina Park projesine dönüşüyor!

 Ataköy Marina'daki Regatta, Marina Park projesine dönüşüyor!

Ataköy Marina'nın içerisinde bulunan Regatta'yı hepimiz kötü anılarla hatırlarız. Son yıllarda iyiden iyiye tamamen yanlış ellerde olan Regatta'yı Ataköy Marina yönetimi muhteşem bir planla 'Marina Park' projesine dönüştürdü



Doğal konum itibarıyla AVM havasından çok uzak olmasıyla Florya - Bakırköy bölgesinin majör buluşma noktası olacağı şimdiden şüphesiz. Ama bu süreç nedense inanılmaz yavaş işliyor. Sebebi de yönetimin bu büyük yatırımına hak ettiği tanıtım ve PR çalışmasını yapmaması. Regetta'dan Marina Park'a geçişte yönetimin kağıt üzerinde yaptığı planlama şapka çıkarılacak cinsten. Restoran ve kafeler özenle elenerek seçilmiş. Bu kuruluşlarda bulundukları yerin hakkını verip büyük yatırımlara girişmişler. Burada oluşan ambiyans, mekanların kişisel gayreti ve bilinir müşterilerin gelmesiyle oluşuyor. Ülkemizde eşi benzeri olmayan böyle bir tesisin özellikle yaz aylarında ilgiyi üzerine çekememesi çok enteresan. Yönetimin Marina Park'ın taliplerinin artması nedeniyle satışın ciddi ciddi düşünüldüğü ve bu sürede yatırımları yavaşlattırdıkları dedikoduları kulağıma geldi. Marina Park'taki bazı olumsuzluklara rağmen mekanlar tam kapasite hizmete başlamış durumdalar. Nişantaşı ve Asmalımescit'in ardından burada da yeni bir şube açan Hardal'da yer bulmak neredeyse imkansız. Genç kesim buluşma noktası olarak Hardal'ı tercih ediyor diyebiliriz. Yeni açılan Pupa'nın da ambiyansını beğendim. Florya-Bakırköy bölgesinde alternatifleri olmayan bir konsept yaratmışlar.


Monte Carlo ambiansı

Bence Elio konum itibariyle en şanslı mekan olarak gözüküyor. Marina'daki teknelere yakınlığıyla insana Monte Carlo'daymış hissini yaşatıyor. Elio'ya gittiğinizde pizza olarak Quattro Formaggi yemeden kalkmayın derim. Restoran zinciri olarak değerlendirildiğinde Elio İstanbul'un en popüler İtalyan restoran zinciri. Elio'nun sahibi CFS Grup'un Marina Park'taki bir diğer yatırımıda Balıkçı Mitzi. Marina Park'ın tek balıkçısı olan Mitzi, Latince 'Denizlerin Yıldızı' anlamına geliyor. Balıkçı Mitzi'nin mezelerini çok beğendim. Levrek marin, kaya koru ve deniz börülcesi'ni kendilerine has bir usulde yapmışlar.


Saf et tadı için Beeves

Şaşkınbakkal'daki Beeves de ilk şubesini Marina Park'ta açtı. İşletmeci Emrah Yorulmaz'ın daveti üzerine gittiğim Beeves Steak House son derece başarılı. Bildiğiniz gibi şu sıralar steak yemek çok moda. Fakat çoğu yerde yediğimiz etler yanlış saklama yöntemleri nedeniyle kendi tadını kaybediyor. Beeves bu konuda aileden hayvancılıkla uğraşmanın avantajını yaşıyor. Steak House'larda en önem verdiğim unsur etin kendi tadıdır. Bu konuda Beeves benden tam not aldı. Özellikle de mutfak şefi Hikmet Adıbelli'nin elleriyle hazırladığı mönüde 'XXL' olarak hizmete sunulan büyük bonfile dilimlerine bayıldım. Mekanın kasap bölümü de bence iyi düşünülmüş bir detay. 

Umarım bölgeye bu güzel tesisi kazandıran yatırımcılar ve yönetim gerekli adımları atıp Marina Park'ın bilinirliliğini artırır ve yeme içme haricinde de yaşayan bir yer haline getirir...


Tavsiye

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olduğu şu yaz günlerinde İstanbul'da kalanlar için Kilyos sahili alternatif tatil noktalarından biri oldu. Kilyos ve Gümüşdere arasında bulunan Seanergy Beach'in methini yakın dostlarımdan çok duydum. Geniş alanda bulunan kumsalda sörf ve plaj voleybolu oynama fırsatının bulunması da çok önemli. İlk fırsatta gidilip görülmeli.

Akşam


Geri Dön