19 / 04 / 2024

İnşaata yönelen sanayici hazır giyime geri dönüyor!

İnşaata yönelen sanayici hazır giyime geri dönüyor!

Konfeksiyon atölyelerini bırakarak inşaata yönelen sanayici hazır giyime dönüyor. Büyüyen pazar iş adamlarının cesaretini de artırıyor. 



Sözcü Gazetesi'nden Sayime Başçı'nın haberine göre; Son 15 yıldır, gayri menkul sektöründeki yüksek kâr ve yükselişle birlikte, kolay para kazanma yolu olarak inşaata giren sanayiciler, yemden hazır giyim sektörüne dönmeye hazırlanıyor. Üretim açısmdan son yıllarda kan kaybetmesine rağmen yüzde 10 civarında seyreden kâr oranları iş dünyasını yemden cezbederken, önümüzdeki aylarda açıklanması beklenen tekstil ve hazır giyim sektörüne özel teşviklerle ihracat ve iç pazar büyüklüğü yaklaşık 52 müyar dolara ulaşan hazır giyim pazarının ikiye katlanması hedefleniyor. 


Geçen yıl 17 milyar dolarlık ihracata imza atan ve Mustafa Gültepe başkanlığında yeni bir strateji ile yeni bir döneme hazırlanan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), ‘Dört Dörtlük Plan’ stratejisi ile sektörü iki kat, ihracatı ise 16 milyar dolarlık artışla büyütmeyi hedefliyor. Yeni başkan olarak dün İstanbul’da düzenlenen ilk basın toplantısında sektörü değerlendiren Mustafa Gültepe, üretimin Anadolu’ya kayması ile birlikte yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.


Geri Dön