26 / 04 / 2024

Ataköy sahilindeki inşaatlar mühürlendi!

Ataköy sahilindeki inşaatlar mühürlendi!

Ataköy sahilinde yapımı devam eden inşaatlar, Bölge İdare Mahkemesi 1’inci Kurulu’nun, 5’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını onaması üzerine, Bakırköy Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi...



Ataköy sahilinde yapımı devam eden inşaatlar, Bölge İdare Mahkemesi 1’inci Kurulu’nun, 5’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını onaması üzerine, Bakırköy Belediyesi ekipleri tarafından mühürlendi. “Kıyı yağmasına geçit yok” yazılı pankartlar açan vatandaşlar mahkeme kararının uygulanması için belediye ekiplerine eşlik etti.

 

‘Cinayetler işleniyordu’

 

Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı mühürleme işleminde  TOKİ  İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ve firma çalışanları ile işleme destek vermek için gelen vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Karaoğlu’nun “Burada cinayetler işleniyordu. Burayı parka çeviriyoruz” açıklaması üzerine vatandaşlar şantiye alanında yükselen rezidansları işaret ettiler. Karaoğlu ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da Ataköy sahiline gelerek basın açıklaması yaptı. Şantiye alanına girmek isteyen  belediye yetkilileri ve vatandaşlara, şirket avukatları ve çalışanlar itiraz etti. Vatandaşlar “Sahiller Bizimdir bizim kalacak” sloganları eşliğinde şantiyeye girdi. Belediye ekipleri inşaat halindeki 5 blokun dahil olduğu şantiyeyi mühürledi. Şantiye alanına gelen TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu karara itiraz edeceklerini belirtti.



Vatan 


Geri Dön