20 / 04 / 2024

Ataköy Spor Tesisleri'ne yıkım kararı

Ataköy Spor Tesisleri'ne yıkım kararı

Vatandaşların cüzi ücretlerle spor yaptığı tenis kulübüne yıkım kararı çıktı



4 BİNE YAKIN ÜYESİ VAR





ATAKÖY 9. ve 10. Kısım'daki tenis kortları, 2004'te dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından yaptırıldı. Ateş Ünal Erzen başkan olduktan sonra ise Ataköy Tenis Basketbol ve Yüzme Kulübü Derneği (ATEK) kurularak kortlar daha da geliştirildi. Hatta ulusal turnuvalar bile düzenlenmeye başladı. Kısa sürede 4 bine yakın üyeye ulaşıldı. Ancak Bakırköy Belediyesi ani bir kararla tenis kulübünün de bulunduğu kortlara yıkım kararı aldı. Belediyenin gönderdiği tebligatta, kulübün faaliyet gösterdiği spor kompleksini boşaltması istendi. Kulüp yetkilileri, kararın gerekçesini öğrenmek için Belediye Başkanı Erzen'e ulaşmaya çalıştı. Ancak sonuç alamadı.





“RANTA KURBAN GİTMESİN”





KAYMAKAMLIKTAN gelen boşaltma ve yıkım kararındaki gerekçede ise şu ifadeler yer alıyordu: “Bu tesisler kulübünüz (ATEK) tarafından yaptırılmıştır. Siz de işgalcisiniz. Bu nedenle burayı derhal boşaltmalısınız. Tesisler yıkılacaktır.” Bu olaylar üzerine kulüp üyeleri imza kampanyası başlattı. 7 bine yakın Ataköylü'den imza toplayan üyeler, Belediye Başkanı Erzen aleyhine dava açmaya hazırlanıyor. Yıkım kararına anlam veremediklerini söyleyen bölge halkı ise, “Bölgede rant çok yüksek. Nefes alabildiğimiz son yer burası. Umarız alıp birileri beton yığını
haline getirmez” diye dert yanıyor.





YILLIK AİDATI 10 LİRA ENGELLİYE ÜCRETSİZ





SADECE 10 Lira'ya üye kaydı yapan tenis kulübünün şu anda 3 bin 745 üyesi bulunuyor. Kulübe devam edenler yılda 10 Lira da aidat veriyor. Üyelik ücreti çok ucuz olduğu için halkın büyük ilgi gösterdiği kulüpte engelliler için de ücretsiz tenis kursları düzenleniyor. Ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan öğrencilerin de tenis sporuyla tanışması sağlanıyor. Kulüp ayrıca, yaz aylarında Ataköylüler'in buluşup çay kahve içtikleri bir sohbet mekanı.
Habertürk


Geri Dön