19 / 04 / 2024

Ataköy'deki hobi bahçeleri yıkıldı!

Ataköy'deki hobi bahçeleri yıkıldı!

Ataköy Ayamama Deresi kenarında bulunan hobi bahçeleri, mahkeme kararıyla yıkıldı



Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın, geçici olarak hobi bahçeleri olarak kullanımına izin verdiği noktayı geri istemesi üzerine, yıkım ekipleri dün öğle saatlerinden itibaren Ataköy 9. Kısım'da bulunan hobi bahçelerine gelerek yıkımı gerçekleştirdi. Hobi bahçelerinde yıllardır ürün yetiştirerek stres attıklarını ifade eden vatandaşlar karara tepki göstererek "Burası bizim terapi noktamızdı. Hastanemiz elimizden alınıyor" dedi. Tüm tepkilere rağmen bahçelerin yıkımına polisin yoğun güvenlik önlemleri altında devam edildi.
Deniz Derin/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bakırköy'ün hobi bahçeleri yıkılıyor

Bakırköy Belediyesi'nin 2001'de hizmete açtığı Ataköy'deki `hobi bahçeleri' yıkılıyor. Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, bahçelerin amacı doğrultusunda kullanılmadığını ayrıca Bakırköy Belediyesi'nin borcunu ödemediği gerekçesiyle bahçelerin yıkılacağını, yerine yeşil alan yapılacağı söyledi.
Ataköy'de Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından 7'den 77'ye herkesin faydalanması için hizmete açılan `hobi bahçeleri' Bakırköy Kaymakamlığı tarafından yıkılmaya başlandı. Açıldığında kamuoyunda büyük bir ses getiren hobi bahçeleri bir süre sonra ilgisizlikten, bakımsızlıktan terk edilmiş bir alan haline gelmişti. Bakırköy Kaymakamı Şahin, yıkımla ilgili şunları söyledi: "Orada hobi bahçesi olan 1634 kişi var. Bu kişilerin çok az bir kısmı Ataköy'de. Diğerleri değişik yerlerden üst kademe kişiler. Zamanında hobi bahçesi olarak yapılmış. Belediyenin burayla ilgili 3 milyon TL'ye yakın borcu var. Belediye borcunu defterdarlığa borcunu ödeyemeyeceğini söyleyince bize de burayı derhal binaların yıkılarak teslim edilmesini istedik..  Yedi kişi mahkemeye iki ayrı dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı aldı. Dava konusunu dışındaki yerler tahliye ediliyor. Üç dört gün içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Üzerine yapılan yapılar yıkılarak, tamamı yeşil alan olacak. 34 dönümlük bir alan söz konusuydu. Artık hobi bahçesi olmayacak."
Radikal

Hobi bahçelerini dozerle yıktılar! 
 
100 dönümlük arazi üzerinde bulunan 1338 hobi bahçesinin yıkımına başlandı

Bahçe sahipleri, buraların kendileri için adeta terapi merkezi olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler. Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın, geçici olarak hobi bahçeleri olarak kullanımına izin verdiği araziyi geri istedi. Bunun üzerine Bakırköy Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, polisin güvenlik önlemleri altında öğle saatlerinde Ataköy 9. Kısım yanında bulanan hobi bahçelerine geldi. Hobi bahçelerinin sahipleri, ürün yetiştirerek stres attıklarını ifade ederek karara tepki gösterdi.
Vatan


Geri Dön