17 / 04 / 2024

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet servisi!

Atakum Belediyesi, kredili konut satışları ile ilgili rapor hazırlama sürecinde arşiv kayıtlarına erişebilmek için belediyeye gitmesi gereken gayrimenkul değerleme uzmanlarına e-hizmet kanalı açtı. Uzmanlar, koronavirüs salgını sürecinde işlemlerini telefon, elektronik ödeme ve e-posta sayesinde yap



Dünyada 200’den fazla ülkeyi etkileyen, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında saha çalışmalarına hız kesmeden devam eden Atakum Belediyesi, işlemleri için belediye binasına gelmek isteyen vatandaşlara e-belediye hizmetlerini sunuyor. 

Bu süreçte gerçekleştirmek istediği işlem, e-belediye uygulamaları arasında bulunmayan Atakumlular için de sosyal mesafenin korunması amacıyla yeni çözümler sunuluyor. Sosyal medya üzerinden Atakum Belediyesi’ne ulaşan gayrimenkul değerleme uzmanlarının, işlemlerini belediyeye gelmeden yapabilme isteği üzerine yeni bir uygulama yürürlüğe konuldu. Uzmanlar, salgınla mücadele döneminde işlemlerini telefon ve elektronik ortamdan yapabilecek. Bu yolla hem gayrimenkul değerleme uzmanlarının hem de onlara hizmet veren belediye emekçilerinin sağlıkları riske atılmamış olacak. 

ARŞİV KAYITLARINA ELEKTRONİK ERİŞİM

Samsun’da görev yapan gayrimenkul değerleme uzmanları, arşiv kayıtlarına ulaşabilmek için öncelikle 444 40 55 numaralı Atakum Belediyesi Çözüm Merkezi’ne ulaşarak Gelirler Servisi’yle iletişime geçiyor. Raporu için ihtiyaç duyduğu dosya bilgilerini ve ayrıntıları belirten uzman için gelir kaydı açılıyor. Bu görüşmeden sonra gayrimenkul değerleme uzmanı www.atakum.bel.tr adresinden e-belediye ödeme bölümüne TC kimlik numarası ya da sicil numarası ile giriş yaparak ödemesini yapıyor. Bu safhada edindiği elektronik dekontu ekleyerek www.atakum.bel.tr adresindeki talep formunu dolduran uzman işlemini bitiriyor. Gayrimenkul değerleme uzmanının talebi, Çözüm Merkezi ekipleri tarafından arşiv birimine sunuluyor. Bu birimdeki belediye çalışanları, talep edilen belgeleri kısa süre içinde e-posta olarak uzmana ulaştırıyor.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!


Geri Dön