16 / 04 / 2024

Ataşehir Belediyesi'nin 2016 bütçesi 380 Milyon TL!

Ataşehir Belediyesi'nin 2016 bütçesi 380 Milyon TL!

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 15 Ekim 2015 Perşembe akşamı yapılan mali bütçe görüşmelerinde 2016 Mali Yılı Tahmini Bütçesi ve 2017 - 2018 Gelir-Gider Tahmini Bütçesi belirlenip, onaylandı.




Ataşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Tahmini Bütçesi ve 2017-2018 Gelir-Gider Tahmini Bütçesi belirlenip, onaylandı.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 15 Ekim Perşembe akşamı yapılan mali bütçe görüşmelerinde, 2016 yılı bütçesi 380 Milyon Türk Lirası olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütçe görüşmeleri ile ilgili mecliste konuşan Ataşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Bir gece yarısı operasyonuyla birlikte Ataşehir’in en gözde yeri olan Ataşehir Finans Merkezi, yani şimdiki adıyla Uluslararası İstanbul Finans Merkezi olarak değiştirilen alan, Ataşehir sınırlarından alınarak Ümraniye ilçe sınırlarına bağlanmasıyla birlikte bütçemiz açısından önemli ölçüde gelir kaybına uğradık” dedi.

Konuşmasına, Ataşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayındaki son toplantısı olması sebebiyle, Cumhuriyet’in 92’nci yılını kutlayarak başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Muharrem Ayı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, ülkemizde ve dünyada kalıcı barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.  

Ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinen Başkan İlgezdi, “Hiç kimse oğlunu askere şehit olsun diye göndermiyor. Ankara’da yaşanan olayda da 100’e yakın arkadaşımız şehit oldu.  Çok üzücü bir olay. Bir siyasetçi olarak birbirimizi suçlayarak hiçbir yere varamayacağımızı biliyorum. Ülke kan gölüne döndü. Birimize el uzatarak bu sorun çözülebilir. Bu ülkede hiç kimse ırkı ve inançları yüzünden dışlanmamalı. Biz kardeşçe yaşıyoruz. Siyasetçiler de bu noktada anlayışlı olmalı” diye konuştu.

Bütçeyle ilgili konuşan Başkan İlgezdi, “Finans Merkezi’nden Ümraniye Belediyesi şu ana kadar 100 milyon TL ruhsat harcı aldı. Ayrıca bütçede eksiklerimiz olabilir, yanlışlar da olabilir. Biz geldiğimizde Ferhatpaşa Mahallemizde alt yapı yoktu. Bir bölgede imar çıkmadan kendini geliştirme şansı yoktur. Planların çıkmamasının hiç kimseye faydası yok. Temenni ediyorum önümüzdeki günlerde bu planalar çıkar. Çıkması da gerekiyor artık, yeteri kadar gecikti” dedi.

Ataşehir Belediye Meclisi, 02 Kasım 2015 tarihinde saat 17.00’de toplanmak üzere bu ayki toplantılarını bitirdi.




Ataşehir Belediyesi



Geri Dön