19 / 04 / 2024

Ataşehir'deki Anadolu Ulu Cami inşaatı hızla yükseliyor!

Ataşehir'deki Anadolu Ulu Cami inşaatı hızla yükseliyor!

Ataşehir'de inşa edilen 12 bin 500 kişilik Anadolu Ulu Cami hızla yükseliyor. Kabası biten caminin yıl sonunda hizmete girmesi için gece gündüz mesai yapılıyor



Ataşehir'de inşa edilen 12 bin 500 kişilik Anadolu Ulu Cami hızla yükseliyor. Kabası biten caminin yıl sonunda hizmete girmesi için gece gündüz mesai yapılıyor.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Ataşehir'de inşa edilen Anadolu Ulu Camisi'nin inşaatının kabası bitirildi. Ataşehir'de yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Anadolu Ulu Camii hızla yükseliyor. Ataşehir'de bulunan  TOKİ  konutlarına komşu cami, İstanbul'un en büyük camilerinden birisi olacak. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın tahsis ettiği araziye yapılan Anadolu Ulu Camii 2011 yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor. Kaba inşaatı bitirilen, minareleri ortaya çıkan cami de işçiler gece gündüz çalışıyor. Akşam geç saatlere kadar çalışan işçiler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yine çalışmaya başlıyorlar.

OSMANLI TÜRK İZLERİ
Ataşehir Anadolu Ulu Cami; Osmanlı Türk mimari üslubunda, gelenekten geleceğe uzanan ve gelenekle teknolojiyi bütünleştiren, bugünün inşaat teknolojisi ile Klasik Türk Mimari üslubunu buluşturan bir yapı olarak tasarlandı. 70 metre yüksekliğinde olan camide, 3 şerefeli 4 minare yer alacak. Anadolu Ulu Camisi, çok amaçlı konferans salonu, eğitim birimleri, otoparkı, 4 adet 10 ve 15 kişilik asansörü ile günün şartlarına göre tasarlanmış mimari yapısıyla muhteşem bir esere olarak yükseliyor. Anadolu Ulu Camii, Süleymaniye ve Selimiye camileri ile başlatılan cami mimarisinin en önemli mimari eserlerinden birisi olacak. TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar döneminde yapımına başlanan cami, İstanbul 1. ve 2. Çevre Yolu'nun Ataşehir Kavşağı'nda bulunan TOKİ Ataşehir Konutları'nın yanında yer alıyor. 12 bin 500 kişilik kapasiteye sahip olan caminin 2011'in sonunda tamamlanması hedefleniyor. Toplam 7 bin metrekare alana sahip olan caminin 3 bin 500 metrekaresi avlu, 3 bin 500 metrekaresi ise cami olarak tasarlandı. Caminin toplam inşaat alanı 3 bodrum katıyla birlikte 25 bin metrekareyi buluyor. Altıgen şemalı, merkezi kubbe etrafında altı yarım kubbeli olan cami, bu yönüyle Mimar Sinan eseri olan Edirne Üç Şerefeli Cami ile Beşiktaş Sinan Paşa Camii'nin çizgilerini taşıyacak.

ERHAN ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön