25 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı 7 Nisan'da ticari uçuşlara kapılarını kapatıyor!

Atatürk Havalimanı 7 Nisan'da ticari uçuşlara kapılarını kapatıyor!

Türkiye'nin göz bebeği Atatürk Havalimanı 7 Nisan tarihinde ticari uçuşlara kapılarını kapatıyor.



Türk sivil havacılığına 86 sene boyunca hizmet veren, Yeşilköy'de uçakların vızır vızır işlediği Türkiye'nin göz bebeği olan Atatürk Havalimanı 7 Nisan 2019 ticari uçuşlara kapılarını kapatıyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Yeşilköy’de 1933 tarihinde İstanbul-Ankara arasında yapılan ilk uçuş ile Türk sivil havacılığının temelleri atıldı. 1985'te yapılan değişiklikle yoluna, Atatürk Havalimanı adı altında devam etti. Havalimanı bugüne kadar milyonlarca yolcu ve uçuşa ev sahipliği yaptı. Yeşilçam filmlerinde, günümüzdeki dizi ve filmlerde de vedalaşma sahnelerinin vazgeçilmez mekanları arasında yer aldı.


İSTANBUL-SİNGAPUR SEFERİ SON UÇUŞ OLARAK TARİHE GEÇECEK

Son bir haftada hava trafiği açısından Atatürk Havalimanı’ndan toplam 7 bin 400 uçuş yapılacak. 5 Nisan Cumartesi ise toplam 803 uçak, Atatürk Havalimanı’na son kez inecek ve son kez kalkacak. Türk Hava Yolları’nın 6 Nisan tarihindeki 02.00’daki TK- 54 sefer sayılı İstanbul-Singapur uçuşu ise Atatürk Havalimanı’ndan yapılan son uçuş olarak tarihe geçecek.

KARGO UÇUŞLARI VE GENEL HAVACILIK FAALİYELERİ BİR MÜDDET DAHA DEVAM EDECEK


Ticari uçuşların sona ermesinden sonra Atatürk Havalimanı'ndan sadece müstakil kargo uçuşları ve genel havacılık faaliyetleri devam edecek. Ayrıca bakım onarım hangarları, ikram tesisleri de bir müddet daha buradan hizmet verirken, Türk hava sahasını yöneten yaklaşma merkezi de bir süre daha Atatürk Havalimanı'ndan faaliyetlerini sürdürecek. Ayrıca Devlet Konukevi de bu dönemde hizmet verecek.

Atatürk Havalimanı içinde yer alan arazi ise daha sonra ‘millet bahçesi’ olacak. Terminal binaları ise kongre ve fuar merkezine dönüşecek.


TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISIYDI

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Atatürk Havalimanı’ndan bugüne kadar yapılan uçuşlarda milyonlarca yolcu gelip geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin verilerine göre Atatürk Havalimanı’nda bu senenin Ocak-Şubat sonu itibariyle toplam 69 bin 968 iniş-kalkış yapan uçak trafiği oldu. Aynı dönemde Atatürk Havalimanı'nı 9 milyon 844 bin 31 yolcu kullandı. 2018'de ise toplam iniş-kalkış yapan uçak sayısı 464 bin 625’e ulaşırken, yine aynı dönemde 67 milyon 981 bin 446 yolcuya hizmet verildi.

İSTANBUL HAVALİMANI TAŞINMANIN ARDINDAN TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK

Ayrıca 29 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve kısmi olarak tarifeli seferlerin gerçekleştiği İstanbul Havalimanı ise 7 Nisan 2019 itibariyle tam kapasite faaliyete geçecek.

İstanbul Havalimanı'nda son kontroller yapıldı!

THY 'Büyük Göç'e hazır!


Geri Dön