26 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor!

Atatürk Havalimanı 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor!

Atatürk Havalimanı, 6 Nisan’da ticari uçuşlara kapanıyor. Atatürk Havalimanı içerisinde yer alan arazi daha sonra millet bahçesi olarak hizmet verecek. Terminal binaları ise kongre ve fuar merkezine dönüşecek.



Türk sivil havacılığına 86 sene hizmet veren Atatürk Havalimanı, 6 Nisan tarihinde ticari uçuşlara kapanıyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, şimdiye kadar milyonlarca yolcu ve uçuşa ev sahipliği yapan, nice sevinçlere, hüzünlere, kavuşmalara, vedalaşmalara sahne olan Atatürk Havalimanı’nda kargo uçuşları ve genel havacılık bir süre daha faaliyetleri sürecek.

İLK SİVİL UÇUŞ

Havalimanı, askeri amaçlarla 1912 yılında Yeşilköy’de hizmete girmişti. 1933 yılında İstanbul-Ankara arasında icra edilen ilk uçuşla ‘Yeşilköy Hava Meydanı’ ismiyle sivil uçuşlara açıldı. Havalimanında son uçuş 6 Nisan 2019 tarihinde saat 02.00’de Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Singapur uçuşu ile yapılacak.

DIŞ HATLARA AÇILDI

1 Ağustos 1953 tarihinde uluslararası uçuşlara açılan Yeşilköy Havalimanı için 1971 tarihinde her biri yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli 4 terminal binası ve bunları tamamlayan bazı bölümler yapıldı. Dış Hatlar Terminali ise 29 Ekim 1983 tarihinde açıldı. Havalimanı, 1985 tarihinden itibaren “Atatürk Havalimanı” adını aldı.

2000’DE GENİŞLETİLDİ

Atatürk Havalimanı, artan yolcu ve uçak trafiğini karşılamakta yetersiz kalınca yıllık 20 milyon yolcu kapasiteli yeni dış hatlar terminali, 7 bin araçlık otopark ve ilave tesis yapıldı. TAV’ın ’Yap-İşlet-Devret’ modeliyle gerçekleştirdiği terminalin inşaatı 22 ayda tamamlandı. Ocak 2000 tarihinde hizmete açılan terminal, daha sonra ek binalar ve tesislerle genişletildi.

Atatürk Havalimanı'nın taşınmasının tüm detayları açıklandı!

İstanbul Havalimanı’na taşınma 7 Nisan'da bitecek!

Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak projenin görseli ortaya çıktı!


Geri Dön