28 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...



Devlet Hava Meydanları İşletmesi, hastane inşaatı için iki pisti kırılan Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceğini duyurdu. Havacılık uzmanları "Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a devredildi" söylentilerinin yoğunlaştığı günlerde gelen bu duyurunun, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" anlamını taşıdığını ifade etti. 

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; ikişer milyarlık iki pisti kırılarak üzerine hastane yapılmasına karar verilen Atatürk Havalimanı'nın, Milli Emlak'a devredildiği, tamamen kapatılacağı, bir takım derneklere verileceği gibi söylentiler kulaktan kulağa yayılıyor. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), söylentilerin tavan yaptığı şu günlerde dikkat çeken bir açıklamada bulundu. “Atatürk Havalimanı Meydan Kullanım Tedbirleri” başlığıyla 26 Nisan Pazar günü yapılan açıklamayla havalimanının kısıtlı bir trafikle açık kalmaya devam edeceği belirtilmiş oldu.

Uzmanlar, “Bildirinin, ‘Atatürk Havalimanı Milli Emlak'a devredildi' dedikodularının yoğunlaştığı günlerde yayımlanması manidar. En azından hava trafiğinin sürdüğü bölümün devredilmediği anlaşılıyor. DHMİ, Milli Emlak dedikoduları üzerine pozisyonunu ve mevcut durumu böylece netleştirmiş oldu” diye konuştu. 

İNŞAAT DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 9 Nisan'da inşaatına başlanan hastanenin 24 Mayıs'ta hizmete açılacağı belirtildi. 

Atatürk Havalimanı'nda yapılan sahra hastanesi inşaatında son durum!

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a emanet!

İstanbul'un 3 dev hastanesinde çatı göründü!


Geri Dön