29 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a emanet!

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a emanet!

Atatürk Havalimanı tartışmalarına yeni bir boyut getirecek bir bilgi paylaşıldı. 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgın hastanesiyle gündemde olan havalimanının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredildiği ortaya çıktı.



Habertürk Gazetesi köşe yazarı Güntay Şimşek, bugünkü yazısında Atatürk Havalimanı'nın tahsisini kaleme aldı...

Ankara’dan önemli bir isim, Atatürk Havalimanı tartışmalarına yeni bir boyut getirecek bilgiyi aktardı. İki pistin; 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgın hastanesiyle gündemde olan havalimanının geleceğinden Milli Emlak Genel Müdürlüğü sorumlu olacakmış. 

Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) üzerinden tartışılan Atatürk Havalimanı için yeni muhatap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü...

Çünkü Atatürk Havalimanı, havacılık yapma özelliğini yitirdiği için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmiş. DHMİ’ye tahsisli olan meydan, tahsis edilme şartlarını kaybetmesi sebebiyle Milli Emlak tarafından geri alınmış. Ancak Atatürk Havalimanı’ndan VIP uçuşlar, genel havacılık faaliyetleri ve kargo uçuşları yapılması için yeni bir tahsis söz konusu. 

Ataköy-Florya yönündeki 05-23 pistinin bahsedilen uçuşlar için kullanılması için düzenleme yapılmış. Yetkili kaynağım Havacılık Enformasyon Yayını’nda (Aeronautical Information Publication - AIP) bu detayların yayınlanmış olduğuna da dikkat çekti.

Meraklılarına duyurulur.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön