25 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı meclis gündeminde!

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı meclis gündeminde!

Atatürk Havalimanı'nda inşaatı süren pandemi hastanesinin konumlandırıldığı yer dolayısıyla pistlerin kullanılamaz hale geldiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Atatürk Havalimanı'nda inşaatı süren pandemi hastanesinin konumlandırıldığı yer dolayısıyla pistlerin kullanılamaz hale geldiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yalım, ''Corona virüs ile mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yapımına başlanan 1000 yataklı pandemi hastanesinin ilk olarak havalimanın karşısında başlanmış, ancak konutlara yakınlığı nedeniyle bu noktadan vazgeçilip hastanenin havalimanı arazisi içine yapımı başlamıştır. Hastane inşaatının Atatürk havalimanındaki iki pistin tam ortasına konumlandırıldığı ve iki pistin de kırılarak kalıcı bir şekilde kullanılmaz hale getirildiği basında yer almıştır'' diye konuştu. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın soruları:
1- Hastane inşaatının Atatürk havalimanındaki 1.7/3.5 sağ ve sol pistlerinin tam ortasına konumlandırıldığı ve iki pistin de kırılarak kalıcı bir şekilde kullanılmaz hale getirildiği iddiaları doğru mudur? 

2- Hastane inşaatı tamamlandıktan sonra kırılan pistler kullanıma açılacak mıdır?

3- Atatürk havalimanından hangi uçuşlar gerçekleşecektir?

4- Atatürk havalimanından normal yolcu uçaklarının (boeing 737) uçuşları olacak mıdır? 
 


Geri Dön