24 / 04 / 2024

Atıl Kutoğlu Avusturya'da otelleri dekore ediyor!

Atıl Kutoğlu Avusturya'da otelleri dekore ediyor!

Çantaları ayakkabıları bir yana bırakın, şimdi moda tasarımcısı elinden çıkan oteller moda... Bunun son örneği de Avusturya'da otel tasarlayan Atıl Kutoğlu... Kutoğlu Avusturya'nın başkenti Viyana'da otel tasarlıyor.



Bir tasarımcı koleksiyonundan bir parça almak onun dünya görüşünün bir parçasına sahip olmaktır aslında. Aldığınız çanta da ayakkabı da bir ceket de onun hayata bakışının ve hayatının o döneminde deneyimlediklerinin bir parçası gibidir. Belki de bu yüzden tasarımcının dekore ettiği oteller son dönemde bu kadar popüler oldu. Arka arkaya dünyanın lüks sektörüne yön veren modaevlerinin kreatif direktörleri tasarladıkları otellerle kendilerinden söz ettirmeye başladı. Emporio Armani'nin oteli, Ralph Lauren'in tasarladığı otel derken sonunda bir Türk tasarımcı da otel işine el attı. New York ve Paris moda haftalarında tanıttığı koleksiyonlarla ve Avrupa jetsetini giydirmesiyle sık sık gündeme gelen Atıl Kutoğlu, yılın yarısını geçirdiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da otel tasarlıyor. Daha doğrusu Viyana'nın en tanınmış tasarım otellerinden biri olan Hotel Altstadt'ın yenilenen bir kısmını ve büyük süitlerini yeniden dekore ediyor. 


ŞEHRİN EN İYİ OTELİ 

Dünyanın önde gelen turizm seyahat sitesi Trip Advisor tarafından Avusturya'nın en iyi oteli seçilen Altstadt'ın ilk bölümlerinin dekorasyonun açıldığı yıllarda İtalyan mimar Matteo Thun yapmıştı. 90 odası bulunan otelin ortaklarından Saskia Wiesenthal ve CEO'su Phillipp Patzel Türk tasarımcıyla irtibata geçip bu projenin onun elinden çıkmasını istedi. Kutoğlu projeyle ilgili olarak, "Oldukça geniş kapsamlı bir proje. Otelin CEO'su Philipp Patzel ve ortaklarından Saskia Wiesenthal ile defalarca saatler süren toplantılar yaptık. Bu toplantılar sonucunda oteli ve otelin karakterini tanıdım. Tasarımcılığımı ve otelin karakterini en güzel bir şekilde bir araya getirmeye çalıştık" diyor. 


TÜRK SERAMİĞİ KULLANIYOR 

Bir moda tasarımcısı olarak tasarımı hep bir bütün olarak gördüğünü söyleyen Kutoğlu, "İç mimariye ve dekorasyona oldum olası büyük ilgi duymuşumdur. Bu yüzden bu yola çıkarken hiç endişe duymadım. Ama tabii ki bir tasarımcı olarak bakış açımı ve düşüncelerimi odalara yansıtmak çok heyecan vericiydi" diye konuşuyor. Türk ve Osmanlı esintilerini dekorasyona taşıyan tasarımcı "Bu tasarımları yaparken aslında New York'un eklektik ve dinamik atmosferiyle, Viyana'nın asil duruşunu, Türk ve Osmanlı sanatından öğelerle buluşturdum. Her suite'e ayrı bir renk hakim olacak. Bu projede Türkiye'den de güzel ve değerli ürünler kullanmak istedim. Türk Seramik Vakfı ve İznik Vakfı ile işbirliği yapıyoruz. Ayrıca tasarladığım mobilyalar da Türk mobilya sektörünün desteğiyle üretiliyor. Kale Seramik, İTKİB ve İznik Vakfı ile sürekli temastayız" diyerek projenin uluslararası arenada ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor. Şimdiden Avusturya basınında yer almaya başlayan otel, Nisan ayında kapılarını açacak. 


PODYUMDAN DEKORASYONA


Aynı Kutoğlu'nun tasarladığı gibi dünyanın dört bir yanında tasarımcıların elinden çıkmış oteller var. Modacılar kıyafetlerde yarattıkları çizgileri otel odalarına da taşıyor ve ortaya eşsiz deneyimler yaşatacak mekanlar çıkıyor. Bir gün belki Moschino'nun tasarladığı bir odada kalabilirsiniz


HOTEL LUNGARNO /Salvatore Ferragamo


İtalya'nın Floransa şehrinde bulunan Hotel Lungarno, ünlü moda tasarımcısı Salvatore Ferragamo tarafından kuruldu. Otelin mimarıysa Michele Bönan… Modacıların otel işine girmesini başlatan aile olarak tanınıyor Ferragamo Ailesi. Modern ve klasik atmosferi birleştiren dekorasyonunda orijinal tablolar ve antika parçalar göze çarpıyor. Floransa'daki bu lüks otelin inanılmaz bir sanat koleksiyonu da bulunuyor. Ayrıca otelin gurme restoranı Borgo San Jacopo'da birinci sınıf Toskana ve İtalya lezzetlerini sunuyor.


HOTEL MAISON MOSCHINO Franco Moschino


Milano'da bulunan Hotel Maison Moschino, Moschino'nun sürreal dokunuşları sayesinde muhteşem bir otele dönüşmüş. Diğer tasarım oteller gibi burada da tüm odaların farklı konseptte tasarlandığını görüyoruz. Ancak bu oteli dekore ederken tasarımcı klasik masallardan ve filmlerden esinlenmiş. Otelde; Alice's Room, The Petal Room, Red Riding Hood ve The Forest gibi farklı isimlerde odalar bulunuyor. Bu otelin içi kitap ve filmseverleri hayli şaşırtacak detaylarla dolu. Bu yüzden de oteli ziyaret edenler dekorasyon için "Kendinizi tılsımlı bir peri masalının içinde hissediyorsunuz" diyor.


PUNTACANA RESORT&SPA Oscar De La Renta


Elagan şıklığı yeniden tanımlayan Oscar de la Renta'nın elinin değdiği Puntacana Resort & Spa herkesi büyüleyecek bir mekan. Olay yaratan gece elbiseleriyle hatırladığımız ünlü tasarımcı, villalarını Dominik sahillerinden esinlenerek kum ve güneş sarısı tonlarında tasarlamış. Oteldeki Six Senses Spa ve golf sahasından sıkıldınız mı? O zaman sizi golf arabalarıyla otel içindeki Oscar de la Renta butiğine alalım! Oscar de la Renta'nın dizayn ettiği 13 villadaki 30 suit odada sakin bir hava fark ediliyor. Gözlerinizi, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirmek için müthiş bir seçenek.



HOTEL DU PETIT MOULIN Christian Lacroıx


Paris'in Marais semtinde yer alan Hotel du Petit Moulin, tamamıyla Christian Lacroix tarafından dekore edilmiş butik bir otel. Lacroix'nin çocukluk hayali olan Hotel du Petit Moulin, 7'nci yüzyıla ait bir fırın binasının otele dönüştürülmesiyle oluşmuş. Lacroix'un kıyafetlerinde kullandığı renk ve desenlerle dekore edilen 17 odası da lüks ve sanatın bir arada olduğu bir karnaval adeta.


ARMANI HOTEL Giorgio Armani


İtalya'nın Milano şehrinde Via Manzoni'de bulunan Armani Hotel'in minimalist tarzı otelin girişinden odalarına kadar her köşesinde hissediliyor. Odalarındaki siyah, beyaz ve ahşabın muhteşem uyumu Armani hayat stilini, şıklığı ve konforu yansıtıyor. Sade ve güçlü bir dış görünüme sahip olan binanın içinde Giorgio Armani tarafından yaratılan armoni cidden büyüleyici. Armani, "Bütün gücümle, büyük bir hassasiyetle oluşturulmuş tam bir konfor ortamına kendi estetik vizyonumu yansıtmaya odaklandım" diyerek oteli anlatmıştı.


Sabah


Geri Dön