28 / 03 / 2024

Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso; Doğtaş için tasarladı!

Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso; Doğtaş için tasarladı!

Modanın ve iç mimarinin yaratıcı isimleri Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso; Doğtaş için mobilya tasarladı. Kutoğlu, tasarladığı mobilyaların Naomi Campbell, Karolina Korkova gibi ünlü modellerin podyumdaki ışıltısını yansıtmasını istediğini sö



Doğtaş Mobilya; moda, stil ve mimarinin üç önemli ismiyle birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan mobilyayı yeniden yorumladı. Dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu, popüler stilist Ece Sükan ve ünlü İtalyan mimar Federico Delrosso'nun Doğtaş için tasarladığı mobilyalar, önümüzdeki günlerde mağazalardaki yerini alacak. Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İsmail Doğan, projeyle ilgili şöyle konuştu: 'Yeni çizgilere sahip mobilya serimiz, Atıl Kutoğlu'nun deyimiyle evlerde çarpıcı, yaratıcı, huzurlu ve ferah bir dünyanın kapılarını ardına kadar açacak ve insanların evlerinde yaşama sevinci aşılayacak.'

ECE SÜKAN
'MOBİLYALARA KENDİ STİLİMİ YANSITTIM'
Model, moda editörü ve stilist Ece Sükan, Doğtaş için tasarladığı mobilyaları anlattı …
 Aslında ben birçok şeyi hayal etmeyi, tasarlamayı ve yaratıcılığımı kullanmayı seviyorum. Bunun içine her şey girebiliyor. Bu bir evin köşesi, bir dergi sayfası olabiliyor, mobilya da bunun içine girebiliyor.

İYİ VAKİT GEçİRDİM
Mobilya üzerinde çalışmak ilk defa yaşadığım bir deneyim oldu. Bu benim için hem heyecanlı hem de maceralı bir yolculuktu. Mobilya ile uğraşmak çok hoşuma gitti. Yine kumaşla, yine renklerle, yine oranlarla, yine estetik duruş ve birtakım kombinler üzerinde çalıştım. Tüm bunlar yaptığım işin bir uzantısı gibiydi. Bu nedenle de çok iyi vakit geçirdiğimi söyleyebilirim.

KENDİNE HAS TARZI VAR
Doğtaş için, içinde bir adet üçlü koltuk, bir adet ikili koltuk, bir adet berjer olan salon takımı ve köşe tamamlayıcı berjer ile birlikte bir köşe takımı üzerinde çalıştım. Tüm çalışmalarımın kendine has bir tarzı var.

Köşe takımı, bakınca bile rahatlık hissi veriyor. Bal rengi petek dokulu kadife kumaş kullandım. Üstüne turkuvaz, kırmızı, bordo ve beyaz gibi birçok renk, doku ve kadife ağırlıklı kırlentler attım. Daha sonra beyaz ham keten biyeler geçirerek hareketlendirdim. Yine çalışmalarımdan biri olan salon berjeri; Anadolu kilim desenli, eskitilmiş bir kumaş ile, köşelerini ise new punk altın rengi zımbalar ile kapladım. Sonunda hem Doğtaş'ın hem benim ortak olarak çok çarpıcı bulduğumuz bir berjer ortaya çıktı.

KONFOR ÖNEMLİ
Koltuklar üzerinde çalışırken; 'gerçekten ben bu koltukta oturabilir miyim, evime koyar mıyım, gerçekten rahat rahat bu koltukta vakit geçirebilir miyim' sorularına önem verdim. O yüzden estetik kadar, koltukların yumuşaklığına, konforuna da eşit derecede önem verdim.

TRENDLERİ YANSITIYOR
Mobilyaları hayal ederken ve birbirleriyle kombinlerken, ilk başta kendi stilimi yansıttım. Doğtaş için üzerinde çalıştığım mobilyalarda, önümüzdeki sezonda yaşayacağımız renk çılgınlığını da yansıtmak istedim.
Günaydın


Geri Dön