25 / 04 / 2024

Atila Kemal Oğuz: Kente değer katacak binalar yapılmalı!

Atila Kemal Oğuz: Kente değer katacak binalar yapılmalı!

İstanbul"un köyselden kentsele dönüşümü için uzun vadeli makro planlamalara ihtiyaç olduğunu dile getiren Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, şehrin ulaşım altyapısının da buna uygun olarak yeniden planlanması gerektiğini kaydetti



İstanbul"un köyselden kentsele dönüşümü için uzun vadeli makro planlamalara ihtiyaç olduğunu dile getiren Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, şehrin ulaşım altyapısının da buna uygun olarak yeniden planlanması gerektiğini kaydetti. Kentin sürekli olarak büyümesi yerine Oğuz"un tavsiyesi ise mevcut sınırların içinde kalacak bir konsept üzerinde yoğunlaşmak.

İstanbul"un kentsel değerini artıracak ikonik proje alanları belirlenmesi gerektiğini kaydeden Oğuz, kentin geleceğini ve kentsel değerini bu ikonik projelerin sayısının belirleyeceğine inandığını söyledi. Oğuz, œBu nedenle kentsel dönüşüm gündemde tutulmalı ve eser projeler teşvik edilmelidir. Ayrıca mimarlarımızın da bu konuda hem devlet hem de diğer kuruluşlar tarafından teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi son derece önemli dedi.

Kentsel dönüşümün bölümler halinde planlanması gerektiğinin altını çizen Oğuz, œKentte adalar yaratılarak bunlar üzerine ağırlıklar verilmeli. Belirli bir finansman gücü, organizasyon yapısı, bu alandaki uzmanlığı ve tecrübesi olan firmalarla işbirliği yapılarak şehre değer katacak yeni projeler üretilmesi gerektiğine inanıyorum şeklinde konuştu.

Bu bölümlere yapılacak binaların güvenlikli, sosyal donatılı olması gerektiğini kaydeden Oğuz, œBu projelere toplu konut projelerine düşük faizli kredi ve emlak vergisi gibi avantajlar sağlanmalı ve teşvik edilmeli. Ayrıca çevreci ve çevre dostu konut yapım yönetmeliğinin de teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi.


Atila Kemal Oğuz"un dönüşüm formülü:
1-   kentsel dönüşüm kapsamında trafik planlalaması da gerçekleştirilmeli.
2-  Kent belli sınırlar içinde yoğunlaşmalı
3-  Kentte adalar yaratılarak bunlar üzerine ağırlıklar verilmeli. Finansman ve organizasyon gücü olan, bu alandaki uzmanlığı ve tecrübesi olan firmalarla işbirliği yapılmalı.


Geri Dön