23 / 04 / 2024

Avanos Belediyesi'nden imar bilgilendirme toplantısı!

Avanos Belediyesi'nden imar bilgilendirme toplantısı!

Avanos Belediyesi “Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı”çalışmaları hakkında bir toplantı düzenleyerek hakkı bilgilendirdi.




Avanos Belediyesi “Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı”çalışmaları hakkında, halkımıza bilgilendirmek üzere 14 Eylül 2017 Perşembe günü halk bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Avanos Belediyesi, ilçedeki eski yerleşim bölgesini kapsayan alan, kentsel sit alanı sınırları içerisinde olduğundan (Alaettin Mahallesi, Orta Mahalle, Kıran, çömlek haneler mevki) “Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı” nın yaptırılması için 11.11.2016 tarihinde çalışma başlatmıştı. 


Bu süreç içerisinde revizyon planı raporlarında göz önüne alınmak üzere vatandaşlarımızın görüşleri alınmak ve çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi verilmek üzere ikinci kez imar bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Belediye Toplantı Salonunda halka bilgi vermek üzere gerçekleştirilen toplantıya; Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, yüklenici firma Şehir ve Bölge Plancısı Menşure Işık, Şehir Plancısı Fatma Dilek Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Özgür Almaç, Şehir Plancısı Çiğdem Özsoy, Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsa Deş, Şehir Plancısı Esen Berber, ilgili kurumların yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.


Bahse konu bölge için yapılan Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planının büyük ölçüde tamamlandığı ifade edildi. Bölgenin jeolojik etüt raporununda bu yıl içinde tamamlanarak paydaşlara ve bakanlığa sunulacağı bildirildi.




Avanos Belediyesi





Geri Dön