29 / 03 / 2024

Şahinbey Belediyesi'nden TOKİ bilgilendirme toplantısı!

Şahinbey Belediyesi'nden TOKİ bilgilendirme toplantısı!

Şahinbey Belediyesi ve TOKİ iş birliği ile şehit aileleri ve gazileri ev sahibi yapmak için başlatılan konut projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılanlar gözyaşlarını tutamadılar.




Şahinbey Belediyesi ve  TOKİ  iş birliği ile şehit aileleri ve gazileri ev sahibi yapmak için başlatılan konut projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılanlar gözyaşlarını tutamadılar.

Vatan savunmasında yaşamını yitiren şehit yakınları ve kanlarını döken gazilerin ev sahibi ola bilmesi için çalışmalar başlatan Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz günler içerisinde TOKİ ile 500 konut yapmak için işbirliği protokolü imzaladı. Konut projesiyle ilgili olarak şehit ailelerinin ve gazilerin katıldığı bilgilendirme toplantısı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılacak konutların zamanı ve fiyatları hakkında bilgiler verdi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Şehit Aileleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hamza Bayındır, Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vatan İçin Canımızı Vermeye Hazırız

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu,  bu vatan için herkesin canını vermeye hazır olduğunu belirterek, “Vatan için hayatlarını ortaya koyan siz değerli büyüklerimizin bu dünyada yaşadığı acı çok büyük. Bu acıların hafifletilmesi için onların hayatının kolaylaştırılması için gerçekten büyük düzenlemeler yapıldı. Kimse gidip şehit olsun istemiyoruz. Ama yeri ve zamanı geldiğinde bu vatan için bu bayrak için, bu devlet için, hepimiz seve seve kadın erkek demeden, çoluk çocuk demeden, geçmişte olduğu gibi bugünde canımızı ortaya koymaya hepimiz hazırız. Allah razı olsun, sizlerde bu konuda en büyük fedakarlığı yapan kişilersiniz. Bundan yaklaşık 6 ay önce TOKİ başkanımız Gaziantep’e geldiğinde, ben kendisine “Bizim bir arsamız var. Hatta o arsaya da sizinle ortağız. Gelin buraya şehitlerimiz ve gazilerimiz için bir konut yapalım” dedim. Onlarda sıcak karşıladılar. Bu arada tüm hazırlıklarımızı yapıp protokolümüzü imzalayıp son aşamaya geldik. Şuan projeleri yapılıyor. Sizlerden de talep toplayacağız. Burada 2+1 ve 3+1 konutlar yapıla bilecek. Hatta evin büyüklüğüne dahi sizinle birlikte karar vereceğiz. %10 peşin geri kalanı 20 yıl sabit taksitle olacak. Daha sonra yaptığımız görüşmelerde 2+1’ler için verilecek olan %10’luk peşinatta kaldırıldı. Konutların üzerine herhangi bir kar konmadan en düşük fiyattan inşallah verilecek. 1 yıl gibi bir süre içerisinde de teslim edilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz

Hamza Bayındır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “Geçmişini unutmayan belediye başkanımız, müdürlerimiz el ele birlikte çalıştılar. Şehit yakınlarını ve Gazilerimizin ev sahibi ola bilemesi ve bu projenin hayata geçmesi için belediye başkanımız çok çalıştı. Böyle bir çalışma yaptığı için başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Dualarımız Sizinle

Mehmet Yeter ise ilk defa bu kadar heyecanlandığını belirterek, “1984 yılının 11. Ayında yaralandıktan sonra, 1986 yılında kiraya çıktım. Ortalama 30 yıldır ben eşim ve çocuklarım Gaziantep’in içinde kira kira dolaştık. Geçtiğimiz hafta başkanımız beni aradı ve ‘TOKİ ile sizi ev sahibi yapmak için görüşmeye gideceğiz gelir misiniz?’ Yarı ağlamaklı evet dedim. Çünkü çocuklarıma bıraka bileceğim bir evim olacaktı. Bizim için hayal olanı gerçekleştirdiniz. Tüm şehit ailelerimizin ve gazilerimizin duaları sizinle. Allah sizden razı olsun” dedi.

Gözyaşlarını Tutamadılar

Bilgilendirme toplantısı sırasında gözyaşlarını tutamayan şehit yakınları ve gazi aileleri ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na dualar ederek, “Allah başkanımızdan razı olsun. Çok güzel ve büyük bir proje. Bu projeyle inşallah ev sahibi olacağız. Allah başkanımızı incitmesin” diyerek duygularını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Başkan Tahmazoğlu, şehit ailelerinin ve gazilerden gelen soruları cep telefonuyla aradığı TOKİ yetkilileriyle birlikte cevapladı.



Şahinbey Belediyesi



Geri Dön