23 / 04 / 2024

Avantgarde Collection, otel ofisi konseptini Türkiye’ye getiriyor!

Avantgarde Collection, otel ofisi konseptini Türkiye’ye getiriyor!

Avantgarde Collection, insanların ev veya ofis çalışmalarına alternatif olarak kendi otel odalarını rezerve etmelerini imkan sunan dünya genelinde yayılan Otel Ofisi (Live/Work) konseptini Levent’teki otelinde uygulamaya başlıyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreciyle günlük yaşantımızda oluşan yeni ihtiyaçlara göre oteller de kendilerini yeniden tasarladı. Ofislerdeki çalışma düzeninin evden çalışma sistemine geçmesiyle birlikte; çoğu firma aslında bu şekilde bir çalışma sistemiyle de işlerini verimli bir şekilde devam ettirebildiğini fark etti. 

Ofis kavramındaki ihtiyaçları ve dünya genelinde üretilen Live/Work konseptlerini inceleyip bu konsepti Levent Avantgarde Hotel’de uygulamaya başladıklarından bahseden Avantgarde Collection ve Lucis Initative Kurucusu İsmet Öztanık şöyle anlatıyor:
“Otel genelindeki suit ve standart odaların bazılarını birleştirip metrekarelerini büyüterek yerleşim planlarını konsepte uygun olarak yeniden tasarladık. Tasarımda pastel renkler, doğal malzemeler ve minimal bir düşünce yapısıyla hareket ederek uzun süreli kalmak isteyenlerin kendilerini rahat hissedecekleri güvenli bir atmosfer yarattık.”

Assembly ile otel odaları ofise dönüşüyor
Odaların tam servisli ofis dönüşümü çalışma hayatının geleceğini şekillendiren ise Lucis Initative iştiraki olan Assembly Buildings ile düzenlendi. Günlük veya uzun dönem olarak rezerve edilebilen odalarda, güvenli ve rahat çalışmak isteyenler için ofis ortamında ihtiyaç duydukları yüksek hızda wifi, yazıcı, kahve makinesi gibi gerekli tüm donanımlar yer alıyor. 

Çalışanların ev yerine neden otel ofisi seçtikleriyle ilgili, Assembly Buildings markasının da Kurucu Ortağı olan İsmet Öztanık, şu açıklamalarda bulundu:

“Bir projeye odaklanmak için sessiz bir yere ihtiyaç duyan veya evden çalıştığında konsantrasyon kayıpları yaşayanlar için tüm ofis hizmetlerinden faydalanabilecekleri aynı zamanda ev rahatlığında bir ofis otel ortamı hazırladık. Yine bizim hospitality alanında hizmet verdiğimiz şirketimiz Assembly’nin şehrin farklı noktalarında, özenle seçilmiş, uzun yolculuk ve kalabalık alanlara alternatif çözüm yaratan, kendi kendine yeten konut daireleri, villalar ve otel odalarından oluşan APART Office sistemi sayesinde Levent Avantgarde otelimizdeki Live/ Work alanlarını tercih edenlere uzaktan sekretarya hizmeti, özel aplikasyonla ulaşabilecekleri organik market, mobil sağlık hizmetleri ve Social Yoga gibi well-being etkinliklerine kadar geniş kapsamda servisler sunuyoruz.”

Workplace Hospitality Club, seçilmiş oteller klubü hakkında konuşan Öztanık, “Avantgarde ve Assembly’nin yaptığı işbirliğini Four Seasons, Aija, Fairrmont’la, Çeşme’de Alavya gibi pek çok otelle de yaptık” diye konuştu. 

Assembly Buildings Kurucu Ortağı Yiğit Şatıroğlu ise şu açıklamalarda bulundu: “Pandemi sebebiyle turizmin neredeyse sıfırlandığı bu dönemde uzun konaklamalı “iş gezileri”nin devam edeceğini ön görüyoruz. Çünkü hem yerli iş gezgini arabayla seyahat edebilir. İstanbul’daki bir aylık işini bu 4-5 güne sıkıştırabilir. Eskiden “sık ziyaret” yapanların artık daha az ama daha uzun kalımlar yapacağını düşünüyoruz. Bu sebeple çalışma ortamına da müsait suite odalar yaratıyoruz” diyor ve ekliyor: “Ofislerini kapatanlar için günlük ya da uzun dönemli ofis çözümü sunuyoruz. Home office yerine kendisine şehir merkezinde konsantre çalışma alanı sağlamış oluyoruz.”


Geri Dön