20 / 04 / 2024

Akyaka butik otel ve pansiyonculukta Türkiye'ye model olacak!

Akyaka butik otel ve pansiyonculukta Türkiye'ye model olacak!

Ahmet Çalca, "Çalıştayda özellikle beldemizdeki mimari yapılarda sürdürülen butik otel ve pansiyonculuk incelenerek Türkiye'ye model olacak. Uzmanlar, beldede yürütülen bu çalışmaların gelişimi hakkında bilgi alacak" dedi.





Kültür Ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından imzalanan "Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Alanında Kapasite Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki butik otel ve ponsiyonculuğun korunarak gelişiminin tartışıldığı çalıştay düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığından uzmanlarla UNDP proje yöneticisinin katıldığı çalıştayda, beldedeki butik ve apart otel temsilcileri, Akyaka'nın turizmdeki gelişimine paralel olarak dokusunu ve kimliğini nasıl koruduğu konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Örnek olarak incelendi 

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, proje kapsamında beldelerindeki butik ve apart otellerin örnek olarak incelendiğini söyledi. Akyaka'nın pek çok destinasyona sahip bir alanda konuşlandığını vurgulayan Çalca, "Çalıştayda özellikle beldemizdeki mimari yapılarda sürdürülen butik otel ve pansiyonculuk incelenerek Türkiye'ye model olacak. Uzmanlar, beldede yürütülen bu çalışmaların gelişimi hakkında bilgi alacak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön