19 / 04 / 2024

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı deneme seferleri başlıyor!

 Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı deneme seferleri başlıyor!

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattında yarın deneme seferleri başlıyor. Geçtiğimiz 29 Ekim’de açılması beklenen hat deneme seferlerinden 1 hafta sonra tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak



Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattında yarın yolculu deneme seferleri başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Beylikdüzü’nden metrobüse binen bir yolcu, aktarmasız olarak ve tek biletle  Zincirlikuyu’ya kadar yolculuk edebilecek.

Metrobüsün 50. kilometresi Beylikdüzü İstasyonu olurken, Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arası 83 dakika sürecek.


Aktarmaya gerek kalmadı

Yeni eklenen hatlarla beraber metrobüs hattındaki istasyon sayısı 33’ten 44’e çıkacak.

Metrobüs hattının 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü hattı bir hafta sonra tam kapasiteyle hizmet verecek. Hat, 10 kilometre uzunluğunda ve 11 adet istasyondan oluşuyor. Avcılar İstasyonu, hattın uzatılması nedeniyle yeniden düzenlendi. Böylece metrobüs Avcılar’dan aktarma yapmadan devam edebilecek.

Proje kapsamında 11 adet metrobüs üst geçidi, 5 adet yaya üst geçidi inşa edildi. Engellilerin istasyonlara erişimini sağlamak amacıyla asansör ve yürüyen merpen konuldu.

Proje sonunda D-100 Karayolu, kuzey ve güneyde, 2 şerit yan yol, 3 şerit taşıma yolu ve 1 şerit metrobüs yolu olmak üzere düzenlendi.


Son durak TÜYAP

Deneme seferleri başlayacak olan Avcılar - Beylikdüzü hattı şu duraklardan oluşuyor: Avcılar, Avcılar Merkez, Ambarlı, Saadetdere, Haramidere Sanayi, Haramidere, Güzelyurt, Beylikdüzü, Belediye, Cumhuriyet, Esenyurt/Hadımköy, TÜYAP.

AA



Geri Dön