28 / 03 / 2024

Avcılar'da icradan 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Avcılar'da icradan 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, İstanbul Avcılar'da bulunan bin 177 metrekare yüzölçümlü arsayı satışa çıkardı. İmar planında sağlık tesis alanında kalan arsanın toplam satış bedeli 8 milyon 240 bin 960 TL olarak belirlendi.



T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ 2015/3987 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı ve Özellikleri: İstanbul İli Avcılar ilçesi Avcılar Mah. Cihangir Mevkii 22548 Parsel 1.177,28m2 yüzölçümlü Arsa Ana Taşınmaz Niteliğindeki taşınmazın tam hissesidir. Mahkeme bilirkişi raporuna göre; Satışa konu taşınmaz İstanbul ili Avcılar ilçesi Cihangir Mah. Reşitpaşa Cad. Numara 138 adresinde mevcuttur. Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı veya müştemilat yok, bir kısmının avcılar belediyesi çocuk evi altında çalışan anaokulu tarzında belediye ye ait taşınmazın bahçe kısmında kaldığı diğer kısmın ise otopark olarak kullanıldığı, bahçe peyzajı ve düzenlenmesi yapılmış etrafı duvarlarla çevrili bir alandır. Ayrıca satışa konu taşınmazın etrafında konut alanlarının mevcut olduğu, konum olarak avcılar merkeze çok yakın bir mesafede, her türlü belediye hizmetlerinden ve sosyal alanlardan faydalanabilecek bir konumdadır.


Adresi : İstanbul İli Avcılar ilçesi Cihangir Mah. Reşitpaşa Cad. Numara 138 adresinde mevcuttur.

Yüzölçümü : 1.177,28m2

imar Durumu : İstanbul ili Avcılar ilçesi Avcılar Mah. Cihangir Mevkii 22548 parsel sayılı söz konusu parsel 28.08.2008 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Avcılar Uygulama imar Planında Sağlık tesis alanında kalmakta olup ön bahçe:4.00m Arka bahçe:4.00m Yan bahçe:3.00m Ayrık nizam 4 kat yapılanma şartlarına sahiptir.

Kıymeti : 8.240.960,00 TL 

KDV Oranı : % 18

Kaydındaki Şerhler: Diğer: Şerh: Sağlık Tesisi Alanı 08/07/2011 Tarih 12152 Yev. No'lu

1. Satış Günü : 31/05/2016 günü 14:30 -14:35 arası

2. Satış Günü : 28/06/2016 günü 14:30 -14:35 arası

Satış Yeri : Küçükçekmece Adliyesi B Blok Hukuk Bölümü 1.Bodrum Kat icra Daireleri Koridoru Satış Masası - KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL


Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.qov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklar. Başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/3987 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön