23 / 04 / 2024

Avcılar'da üç yapıdan biri yenilenmeli!

Avcılar'da üç yapıdan biri yenilenmeli!

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, ilçedeki her üç yapıdan birinin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade etti...



Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan’a konuştu.

Turan Hançerli, deprem öncesi, sırasında ve sonrasında acil olarak hayata geçirilecek acil deprem planlarını güncellediklerini söyedi. 

Hançerli, Avcılar’da 35 bin civarında yapının olduğunu ve 10 bininin yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi. Hançerli, bunu belediyenin yapamayacağını, devletin de buna bütçesinin olmadığının söylendiğini söyledi.

Hançerli, şu ifadeleri kullandı; "Hiç kimse, devlet de hiçbir aşamada kimseye evini binasını ücretsiz evini yenilemedi. Yanlış bir algı var bu konuda. Dolayasıyla devlet, vatandaş, ilçe belediyeleri ve İBB tüm kurum ve kuruluşlar elbirliğiyle birlikte yol yürümemiz gerekiyor. Birlikte seferberlik halinde çalışma yürütmemiz gerekiyor. Bunu hep birlikte çözeceğiz. Avcılar’ın dönüşmesi için ekstra bir imar hakkına ihtiyacı var"

"Daha büyüğü yapılabilmeli"

Avcılar’da yıkılan yapının yerine yenisinin aynı büyüklükte yapılamadığını ifade eden Hançerli, yapının yenilenmesi için daha büyüğünün yapılması gerektiğini, bunun için de imar hakkında ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Hançerli, ilçede 49 deprem toplanma alanı bulunduğu da söyledi. Hançerli, Merkez, Deniz Köşkler, Ambarlı ve Gümüşpala mahallelerine öncelik verileceğinden bahsetti.

İstanbul’un deprem yönünden en riskli ilçelerinden biri olan Avcılar’da, Silivri açıklarında 26 Eylül’de meydana gelen 5.8’lik depremin ardından birçok binada hasar oluşmuştu.

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?


Geri Dön