26 / 04 / 2024

Avcılar'daki hayalet hastane, tinerci palas oldu!

Avcılar'daki hayalet hastane, tinerci palas oldu!

İşte o çarpıcı sürecin öyküsü: Kurucuları arasında dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'ın da bulunduğu İstanbul Trafik Kazalarını Önleme Vakfı, 1984 yılında Avcılar'da Büyükşehir'e ait 5 bin 600 metrekarelik araziyi, 49 yıllığına kiraladı...



Vakıf, E-5 karayolunda sıkça yaşanan kazalar nedeniyle araziye bir yıl sonra 'Trafik Kazaların Önleme Vakfı Hastanesi'ni yaptırdı. 1993'e kadar vakfın işlettiği hastane, daha sonra özel bir sağlık grubuna kiralandı.

Sözleşme 2 yıl önce bitince 100 yataklı hastane boş kaldı. Vakıf, imkanlarıyla hastaneye işletemeyeceğini görünce, İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne 5 yıllığına bedelsiz devretme kararı aldı. Ocak ayında Vakıf Başkanı eski Devlet Bakanı Ercüment Konukman ile Valilik ve İl Sağlık arasında protokol yapıldı. Protokole göre Sağlık Müdürlüğü binayı Fizik Tedavi Rehabilitasyon ünitesi yapmak için gerekli işlemleri tamamlayacaktı. Bina yine hastane olarak kullanacaktı.

Ancak devlet kurumları geçen bir yılda binaya tek bir çivi bile çakmadı. Bina sahipsiz kalınca tinercilere mekan oldu. Camlar kırık, bağımlılar kalorifer peteklerini bile söküp satmış.

PERİŞAN HALDE

Vakıf, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne 3 kez uyarı yazısı yazdı. Sonuç çıkmayınca iki güvenlik görevlisi tutuldu. Vakıf Başkanı Konukman, 'Halkın malını yine halka hizmet için devlete verdik. Hastane tinercilere yuva oldu. Devletin sözünü tutsun' diyor.

Ercan SARIKAYA/İSTANBUL


Geri Dön