19 / 04 / 2024

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'da bulunan 3 katlı bir binanın "tehlike arz ettiği'' nedeniyle, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.



Avcılar sakinlerinin önünden geçtikleri 3 katlı bir binanın ''risk taşıdığı'' ifade edilerek yaptıkları şikayetler üzerine, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Denizköşkler Mahallesi'ndeki Dr. Ahmet Sadık Caddesi 140 numaralı 3 katlı binanın önünden geçenler harabe haline dönen binanın tehlike oluşturduğunu savundu. Vatandaşların yaptığı şikayetler üzerine, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması talep edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü de şikayetlerin artması üzerine yaptığı incelemede Bayındırlık ve İskan Bakanlığı hasar tespit listelerinde kaydı bulunmayan bina sahibi Abdülkerim Genç'e yazı gönderdi. Yazıda, şu ifadeler yer aldı: "Yapınızın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği bildirilmektedir."

Avcılar Belediyesi de, bina sahibine, binanın risk analizini yartırdı. Kentsel dönüşüme başvurup kira yardımı alarak işlemleri yürütebilmeleri için tebligat gönderdi. Avcılar Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip bugün binaya gidip incelemeler yaptı.
 


Geri Dön