25 / 04 / 2024

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…



İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremden sonra birçok binada hasar oluşmuştu. Depremde hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin minaresinin de bir bölümü yıkılmıştı.

Hasar alan cami minaresi sökülerek tamamen yıkılmıştı. Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin ikinci minaresi risk taşıdığı gerekçesi ile uzun bir çalışma sonucunda söküldü.

Parçalar halinde kesildi

Sözcü’nün haberine göre, risk taşıması nedeniyle sökülmesi kararlaştırılan minarenin yıkım çalışmalarına sabah saatlerinde başlandı.

Minare, hasar alan ilk minarenin söküm işlemlerinde olduğu gibi parçalar halinde kesilerek vinç yardımı ile yere bırakıldı. Fakat minarenin külah kısmında çalışma yapmanın riskli olması yüzünden külah kısmının kontrollü bir şekilde yıkılması planladı.

Vinçle külah kısmına vurulan darbelerle planlanan yıkım başarılı olmayınca yıkım ekibi farklı bir şekilde sökmeyi denedi. Minarenin söküm çalışmaları esnasında da güvenlik açısından D-100 yan yol ve yaya trafiği aralıklarla kesildi.

Yıkılan minarenin yapımında malzemeden çalmışlar!


Geri Dön