29 / 03 / 2024

Yıkılan minarenin yapımında malzemeden çalmışlar!

Yıkılan minarenin yapımında malzemeden çalmışlar!

Avcılar'da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin inşaatında eksik malzeme kullanıldığı belirlendi.



İstanbul'da 26 Eylül’den yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip deprem nedeniyle bazı camilerde hasar oluşması üzerine incelemeler yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar, cami inşatlarında dahi malzemeden çalındığını gösterdi. Bu camilerden biri de Hacı Ahmet Tükenmez Camii oldı.

Depremde minaresi yıkılan cami, Avcılar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin incelemesinden sonra detayla çalışma yapılmak üzere 27 Eylül tarihinde mühürlendi.

Halk TV'de yer alan habere göre; İstanbul ve etrafında çok sayıda cami ve minaresinin yıkımında çalışan uzmanlardan Yücel Özden, denetim eksikliğini belirtti.

"Bu minarelerin yapımında denetim olmamış. Kopan yerde 8'lik demir var, oysa en az 14-16’lık demir olması lazım. Bunun yanı sıra içinde birbirini tutacak merpenler olması lazım. İçinde merpen de yok. Rüzgar vurduğu zaman zayıf yerden kopar" diye konuşan Özden, bu durumun sadece Avcılar’daki camiye özgü olmadığını belirtti.

Başka yerlerde hasarlı olması nedeniyle yıktıkları camilerde de aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Özden özellikle eski camilerin inşaat açısından sıkıntılı olduğundan bahsetti.

Camide yapılan  onarım çalışması tamamlanırken, Avcılar Müftüsü Bekir Derin ise risk raporu olmadığını öne sürerek, caminin kısa sürede ibadete açılabileceğini kaydetti.

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!


Geri Dön