19 / 04 / 2024

Avcılar yıkılan cami

Avcılar yıkılan cami

Avcılar'da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin inşaatında eksik malzeme kullanıldığı belirlendi.

Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalanı da söküldü!

Silivri açıklarında oluşan 5.8'lik depremin ardından Avcılar'da yıkılan cami minaresinin geri kalan bölümü 200 tonluk vinç yardımıyla söküldü.

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki yapılar yıkılıyor!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye adlandırılan iki binanın da aralarında bulunduğu yapılar yıkılıyor...

Depremde yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimde?

Deprem sebebiyle evi veya iş yeri yıkılan vatandaşların hukuki hakları nelerdir? Yıkılan ev ve iş yerinin sorumluluğu kimdedir? İşte deprem sonrası haklar...

İzmir'de yıkılan binanın müteahhidinden şoke eden açıklama!

İzmir'i yıkan depremden sonra şoke eden bir paylaşım ortaya çıktı. Depremde iki bloğundan biri yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi Şerafettin Ağar, sosyal medya hesabından, "6.8 büyüklüğünde bir deprem İzmir'deki yapıların yarısını yıkıp geçer" ve "Mezarda oturuyoruz" demiş. 

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Lübnanlılar yıkılan kentin imar edilmesini istedi!

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinden gelerek Beyrut Limanı çevresinde toplanan onlarca Lübnanlı, ellerinde Lübnan bayrakları, yaktıkları mumlarla gerçekleştirdiği gösteride yıkılan kentin imar edilmesini istedi. 

Silivri'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesine bağlı ekipler, Silivri'de hazine ve tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıkıyor.

Silivri'de hobi bahçelerinde yapılan kaçak yapılar yıkıldı!

Tarım ya da hayvancılık yapmak amacıyla alınan ya da kiralanan tarım arazileri üzerine bir gecede yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Silivri'deki ormanda saklı kalmış 21 dönümlük alandaki bir yapı da geçen hafta, 2'inci katı çıkılırken yıkıldı.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’u kaçak!

Betonarme Yapılar Semineri’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açıklamada, depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak ve mühendislik yardımı almamış olduğunu söyledi.

Avcılar yıkılan cami Haberi

Avcılar yıkılan cami

İstanbul'da 26 Eylül’den yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip deprem nedeniyle bazı camilerde hasar oluşması üzerine incelemeler yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar, cami inşatlarında dahi malzemeden çalındığını gösterdi. Bu camilerden biri de Hacı Ahmet Tükenmez Camii oldı.

Depremde minaresi yıkılan cami, Avcılar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin incelemesinden sonra detayla çalışma yapılmak üzere 27 Eylül tarihinde mühürlendi.

Halk TV'de yer alan habere göre; İstanbul ve etrafında çok sayıda cami ve minaresinin yıkımında çalışan uzmanlardan Yücel Özden, denetim eksikliğini belirtti.

"Bu minarelerin yapımında denetim olmamış. Kopan yerde 8'lik demir var, oysa en az 14-16’lık demir olması lazım. Bunun yanı sıra içinde birbirini tutacak merpenler olması lazım. İçinde merpen de yok. Rüzgar vurduğu zaman zayıf yerden kopar" diye konuşan Özden, bu durumun sadece Avcılar’daki camiye özgü olmadığını...