20 / 04 / 2024

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...



 İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası minareleri yıkılan Avcılar'da bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesini son günlerdeki hava şartları olumsuz etkilendi. Kubbenin izolasyon için yapılan sac kaplamasının bir bölümü yerinden çıktı.

Hürriyet'in haberine göre; D-100 Karayolu'nun yanında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin minarelerinden biri 26 Eylül'deki Silviri depreminde yıkılmıştı.  Avcılar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin incelemesi ardından cami, detaylı incelenmek üzere mühürlendi. Yıkılan minare ile sağlam olmadığı belirlenen diğer minare 40 kişilik bir ekip tarafından ayrı tarihlerde 20'şer tonluk parçalar halinde kesilip yere indirildi. Minarelerin yapımında 14- 16 milimetrelik yerine 8 milimetrelik  demir kullanıldığı belirlenmişti.

Aldığı hasardan dolayı halen ibadete kapalı halde bulunan camiden alınan karot örneklerinin incelenmesi sonucu günümüzde geçerli bina yönetmeliğe uygun olmadığı belirlendi, akıbetine ilişkin henüz  karar verilemedi.


KUBBE FIRTINADAN ETKİLENDİ

İstanbul’da son günlerde etkili olan fırtına minaresi hasar görmüş, ibadete kapalı Hacı Ahmet Tükenmez Camii’nin kubbesini de etkiledi. Fırtınanın etkisi ile kubbenin üzerini izolasyon için yapılan kursun sac kaplamanın bir bölümü yerlerinden çıktı. Şans eseri, o sırada yoldan geçen kimsenin bulunmamasıyla olası bir kaza yaşanmadı. Kubbedeki sac levhaların fırtınanın etkisi ile yerlerinden sökülerek yaya ve yakından bulunan D-100 karayolundaki araçlar için tehlike oluşturması nedeniyle itfaiyeye haber verildi. Saat 15.30 sıralarında sepetli merpen aracı ile giden itfaiye görevlileri, sert rüzgar nedeniyle çatıya çıkmakta zorlandı ve şiddetli rüzgar nedeniyle 3 denemeden de sonuç alınamadı.

İTFAİYENİN YOĞUN MESAİSİ

Son günlerde İstanbul genelinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda çatı uçarken, binaların çatılarında tehlike yaratan dayanıksız baca ve malzemeler de tehlike yarattı. İtfaiye ekipleri güvenliği sağşlamak için ihbardan ihbara yetişmeye çalışırken, Avcılar’da rüzgarın etkisi ile devrilen bacalardan kopan tuğla parçalarının bildirilmesi üzerine bunlara da müdahale ederek tehlike yaratan tuğla ve beton parçalarını da indirdi.

Avcılar'da minaresi yıkılan cami mühürlendi!


Geri Dön