29 / 03 / 2024

AVM pazarı daha da büyüyecek!

AVM pazarı daha da büyüyecek!

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Türkiye'nin gözde pazarlardan biri olduğunu belirterek "Türkiye bugüne dek 1 milyar Avro'luk yatırım yaptık. Yatırımlarımız devam edecek. Çünkü Türkiye pazarı daha da büyüyecek" dedi.




Türkiye'de 13 AVM yatırımı bulunan Alman ECE grubunun Türkiye iştiraki ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Türkiye'de AVM ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını bu nedenle de Türkiye'nin gözde pazarlardan biri olduğunu belirterek "Türkiye bugüne dek 1 milyar Avro'luk yatırım yaptık. Yatırımlarımız devam edecek. Çünkü Türkiye pazarı daha da büyüyecek" dedi. Her yıl 1 milyon kişiyi bulan nüfus artış hızının yatırım yapmalarında en büyük etken olduğunu söyleyen Hohlmann, Türkiye'deki AVM sayısının aslında çok olmadığını ancak yanlış planlama olduğunu öne sürdü. Kapanan AVM'lerin kötü yönetim nedeniyle kapandığmı dile getiren Hohlmann, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve AVM'lere ticari alanlarının yüzde 5'i kadar yöresel ürün satış bölümü zorunluluğu getiren perakende yasa tasarısmı da eleştirdi. Hohlmann, "Burası yabancı yatırımcılar için ciddi bir yatırım alanı. 


AVM'Ier bölgede yaşayan insanların özelliklerine göre planlanıyor. Biz zaten bulunduğumuz bütün şehirlerde yerel esnaflara yer veriyoruz. Ancak bunu regülasyonlar ile zorlama ile değil, özgür irademiz ile gerçekleştirmek isteriz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok" dedi. 


Cumhuriyet/Pelin Ünker


Geri Dön