23 / 04 / 2024

AVM sayısı yıl sonunda 390'a yükselecek!

AVM sayısı yıl sonunda 390'a yükselecek!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, AVM sayısının yıl sonuna kadar 390'a yükseleceğini açıkladı. 




Habertürk Gazetesi'nden Mimar Esin Tümer'in haberine göre, Alışveriş merkezi kiminin kulağında yıpratıcı sesler bırakırken kimi için ticaret demek, finansal döngü demek, istihdam demek, iş demek. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "Geçtiğimiz yılı 100 milyar TL'nin üzerinde ciro ile kapattık. Bu yıl sonunda ciro hedefimiz 110 milyar TL, 2023'te ise 200 milyar TL hedefliyoruz. AVM sayımızın bu yıl sonunda 385 - 390'a 2023'te ise 475'e yükseleceğini görüyoruz. Yine yıl sonuna kadar kiralanabilir alanlarımızı 11.1 milyon metrekareden 11.9'a, 2023'e kadar 15 milyon metrekareye yükseltebilmeyi amaçlıyoruz. Ziyaretçi sayılarımız 2016 sonunda 2.1 milyardı, 2017'yi 2.16, 2023'ü ise 2.8 milyar ziyaretle kapatmayı" hedefliyoruz.

 

DÖRDÜNCÜ JENERASYON AVM
AVM'lerin oluşturduğu ticari hacim yanı sıra kentli için de kaçış noktası hatta doğrudan hafta sonu anlamını taşıyor. Optimum, Piazza ve Kozzy markaları ile 7 farklı şehirlerde 8 alışveriş merkezi ile hizmet veren Rönesans Gayrimenkul’ün Küçükyalı'da açtığı Hilltovvn, grubun tanımlaması ile "Dördüncü jenerasyon alışveriş merkezi." AVM'lerde insanları cam fanusların içine kapatma trendi çoktan terk edilmiş durumda. Sokaklar, avlular, peyzaj alanları, meydanlar ile mahalle atmosferinde AVM'ler talep ediliyor. Dördüncü jenerasyon alışveriş merkezleri bu nedenle daha çok ufak bir eğlence alışveriş kasabası atmosferinde tasarlanıyor. Hilltovvn da adını bu konsepten almış. Konsept proje Amerika'dan El kus Manfredi Architects imzası ile oluşmuş. 250 milyon Euro yatırım değerine sahip AVM'de kiralanabilir alanlar içinde 200 birimin 40'ı kafe ve 160'ı mağaza. Yaklaşık 2 bin 400 araçlık otopark ve 9 salonlu bir sinemanın yanında "Show"lara imkân veren eğlence merkezi bulunuyor. Kafeler manzaraya bakan meydanların etrafında konumlanmış. Çocuklar için açık oyun alanı ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Burada çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan özel oyuncaklar Danimarka'dan getirilmiş. Bunların yanı sıra çok amaçlı bir konser alanı da ziyaretçileri bekliyor.

 


Geri Dön