29 / 03 / 2024

AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!

AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!

Konut sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında karşılamayı hedefleyen sektör liderleri, projelerini AVM’lerin üzerinde yükseltmeye başladı. İşte alışveriş ve eğlenceyi bir asansör uzağınıza getiren o projeler…



Değişen yaşam şartları insanların konuttan beklentilerini de değiştirdi. “Başımı sokacak bir evim olsun” anlayışı çok gerilerde kaldı. İnsanlar artık yoğun bir iş gününün sonunda evine geldiğinde tüm ihtiyaçlarını bir noktadan karşılamak istiyor. İnşaat yatırımcıları da artık sadece konuttan oluşan projeler üretmek yerine her türlü sosyal tesisi içinde barındıran projeler üretmeye başladılar. Zengin sosyal olanakları da projelerine ekleyerek hayatımızı kolaylaştırmayı hedefleyen inşaat yatırımcıları, dünyaca ünlü markaları ayağımıza getiriyor. İşte alışveriş ve eğlenceyi bir asansör uzağınıza getiren o konut projeleri…


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


1. Dünyanın en büyük kapalı akvaryumu Emaar Squar’da

Emaar İnşaat güvencesiyle Çamlıca’da inşa edilen Emaar Square, farklı yaşam tarzlarına yönelik 3 konseptte binden fazla konut, 150 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan, 5 yıldızlı otel ve otelin servis vereceğ rezidanslardan oluşuyor. Toplam 400 mağazanın yer alacağı Emaar Square AVM’de yiyecek, içecek ve eğlence alanları, açık kapalı alanlarda restoran ve mağazalar yer alacak. İç dekorasyanda 4 mevsim konseptinin uygulandığı projede, geleneksel Türk pazarı da bulunuyor. Dünyanın en büyük kapalı akvaryumuna sahip Discovery Center, 15 salonlu, 2 bin 400 koltuk kapasiteli multipleks sinema, buz pisti ve daha pek çok sosyal aktivite imkanlarıni içinde barındıran Emaar Square, her yaş gurubuna hitap eden eğlence alanları ile dikkat çekiyor. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


2. Bir asansör uzağınızda

Emay İnşaat ve Erko Şirketler Grubu tarafından Ataşehir’de hayata geçirilen Brandium Ataşehir, rezidans, home-ofis, otel ve AVM’lerden oluşuyor. 120 bin metrekarelik bir alanda en özel mağazaları, markalar sokağı, çocuklara özel kreşi, fastfood ve dünya mutfakları, kafeler, sinema, tiyatro, gençler için eğlence ve bowlin salonu ile hizmet verecek olan Brandium AVM, konut sakinlerinin sadece bir asansör uzağında yer alıyor. Cadde ve yol geçmeden, sadece asansöre binerek ulaşabileceğiniz Brandium AVM, alışverişi ayağınıza getiriyor. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


3. Dört mevsim kar yağdıracak

Torunlar GYO tarafından Başakşehir’de hayata geçirilen Mall of İstanbul projesi, 123 bin metrekare alan üzerinde rezidans, ofis, otel ve AVM’den oluşuyor. Dünyanın en önde gelen markalarını 350’ye yakın mağazasında buluşturan proje, eğlence dolu bir alışveriş imkanı sunuyor. Yüzde 30’a yakını eğlenceye ayrılan AVM’de dileyen açık havada dileyen kapalı alanda alışveriş yapma fırsatı yakalıyor. Türkiye ve dünyanın lezzetlerini ayağınıza getiren Mall of İstanbul, 15 bin metrekarelik kapalı alana yayılan eğlence parkı ile de adrenalini zirveye taşıyor. Projede, dört mevsim kar neşini yaşayabileceğiniz snowpark, görkemli ağaçları, havuzları ve sarmaşıklarıyla doğa parkı, gökyüzünü ve doğayı özel bir optik projektör yardımıyla, kubbe altında son derece gerçekçi simülasyonlarla incele imkanı veren bilim müzesi yer alıyor. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


4. AVM’de gondol turu

Bayraktar Gürsoy Yatırım Ortaklığı'nın Gaziosmanpaşa'da hayata geçirdiği Viaport Venezia, konut, ofis ve AVM’lerden oluşuyor. Aşıklar kenti olarak bilinen Venedik’ten ilham alınarak tasarlanan proje, farklı konseptiyle dikkat çekiyor. 70 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan AVM’de konut sakinleri su kanallarında gondollarla gezebilecek. Dünyanın en kaliteli markalarını A’dan Z’ye bir arada toplayan projede, en son kreasyonlar ve dünyanın takip ettikleri trendler yer alacak. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


5. Bağdat Caddesi’ne rakip gösteriliyor

Gap ve Varyap tarafından Doğu Ataşehir’de hayata geçirilen Metropol İstanbul’un 72 bin metrekare kapalı alanlı AVM’si bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda Fransa’nın Cannes kentinde görücüye çıkan Metropol İstanbul’un toplam kiralanabilir alanı ise 102 bin metrekare. 2015’te hayata geçirilmesi planlanan AVM’de 278’i kapalı alanda, 76’sı da açık alanda olmak üzere toplam 354 mağaza yer alacak. AVM kompleksinin yılda 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


6. Dünya markalarını ilk onlar Türkiye’ye getirecek

Saf GYO tarafından Acıbadem’de hayata geçirilen Akasya Acıbadem projesi, 182 bin metrekare alan üzerinde 3 etaptan oluşuyor.256 adet kiralanabilir mağazanın yer alacağı Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, Türkiye’ye ilk kez gelecek dünyaca ünlü markalar, biri Imax olmak üzere 10 sinema salonu, konser salonu, tiyatro salonu ve sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz şık restoranlar yer alıyor. Konutunuzdan çıktınız anda sizi karşılayaşacak olan Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Amerikalı mimarlar grubu DDG tarafından tasarlanan gösterişli mimarisi ve özgün konseptiyle dikkat çekiyor. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


7. İki katlı AVM’nin üzerinde yükseliyor

Toki, Aydınlı, Arke, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife işbirliği ile hayata geçirilen Koru Florya projesi, 2 katlı AVM’nin üzerinde yükseliyor. 42 dönümlük arazide 298 konut ve 2 katlı alışveriş merkezinde oluşan projede, prestijli markalar, eğlence alanları, sinema salonları, ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz kafe ve restoranlar yer alıyor. Günlük hayatta ihtiyaç duyabileceğiniz tüm imkanları sadece bir asansör yakınlığında hizmetinize sunan Koru Florya, İstanbul’un en nezih semti Florya’da doğanın tüm güzelliklerine açılan cumba ve teraslarıyla aile sıcaklığını rezidans ayrıcalığıyla birleştiriyor. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


8. Dünyaca ünlü markalar tek çatı altında

Selin Yapı tarafından Sancektape’de hayata geçirilen Rings İstanbul projesi, 230 dönüm alan üzerinde inşa ediliyor. 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde “Karma Proje” dalında ödüle layık görülen Rings İstanbul’da bin 500 konutun yanı sıra Rings AVM, Rings Clup ve Bilfen Koleji yer alıyor. Dünyaca ünlü markaları tek çatı altında buluşturan Rings AVM, Anadolu Yakası’nın en iddialı alışveriş merkezi olma iddiasıyla yükseliyor. Hareketli bir sosyal yaşam imkanı sunan Rings AVM, şık restoranları ve kafeleriyle sizleri keyifli bir alışverişe davet ediyor.  Rings AVM’nin,  konut sakinlerinin buluşma yeri olması öngörülüyor.


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


9. Finansın kalbinde alışveriş keyfi

Sarp Grup tarafından finansın merkezi Ataşehir’de hayata geçirilen Sarphan Finanspark projesi, ofis, rezidans, otel ve AVM’den oluşuyor. Sarphan Finanspark AVM’de 53 dükkan ve mağaza yer alıyor. Mağazaları, kafe ve restoranları ile her ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabileceğiniz AVM, projenin girişinde yer alıyor. 


AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


10. İstanbul'daki en büyük AVM'lerden biri

Akiş Gayrimenkul tarafından Esenyurt Esenkent’te hayata geçirilen Akbatı Residence, 4 kat üzerinde 200’e yakın mağazasıyla hizmet veriyor. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, dünya markalarıyla dolu mağazalar, sinema salonları, hipermarket, çocuk oyun ve eğitim alanları, elektronik market ve dünya mutfaklarını bir arada bulabileceğiniz restoranlar bulunuyor. Konut sakinlerine sadece bir asansör mesafede bulunan proje, İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. 


 AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


11. Bir telefonda siparişiniz evde

Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, Sinpaş GYO tarafından Küçükçekmece’de hayata geçiriliyor. Eğlence, sağlık, spor, alışveriş ve residence hizmetleriyle heyecanla beklenen yaşamın kapılarını açan Bosphorus City, Küçükçekmece’nin önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Ortaköy Çarşı Alışveriş Merkezi ile bölgenin çekim merkezi olacak. Bosphorus City’nin 348 bin metrekare konut alanına ek olarak hizmet veren alışveriş merkezi, 3 bin 150 metrekare alana sahip. Konut sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını site dışına çıkmadan karşılayan Ortaköy Çarşı’da, dünyaca ünlü birçok marka yer alıyor. Komşu projelerde yaşayanlara ve çevre halkına da açık olan çarşıda, konut sakinleri süpermarket, restoran ve diğer ünitelerden diledikleri zaman intercom ile arayarak evlerine sipariş verebilecekler. Bölgenin en geniş çaplı sosyal tesisinde alışverişi daha kolay hale getirmek için site içerisinde ücretsiz servis ve hatta boğazdan tekneyle ulaşım imkanı bulunuyor.


 AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


12. 55 bin metrekare alışveriş alanı

Artaş İnşaat, Keleşoğlu ve Aydınlı Grup ortaklığında Ayazağa’da inşa edilen Vadi İstanbul, Türkiye’nin en kapsamlı konut projesi olarak dikkat çekiyor. 35 bin kişinin yaşayacağı Vadi İstanbul içerisinde 55 bin metrekarelik AVM, 850 metre uzunluğa sahip alışveriş caddesi, 28 bin metrekare alana sahip cadde mağazaları, 240 bin metrekarelik ofis alanı ve 48 bin metrekarelik 4 ve 5 yıldızlı otel bulunuyor.


 AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


13. Kentin yeni meydanı olacak

Zorlu Gayrimenkul tarafından Zincirlikuyu’da hayata geçirilen Zorlu Center, Türkiye’nin ilk 5 fonksiyonlu projesi olarak öne çıkıyor. “Beşi bir yerde” olarak lanse edilen projede, AVM, iş merkezi, otel, rezidans ve kültür merkezinden oluşuyor. Proje kapsamında yer alan Zorlu Center Alışveriş Merkezi, yüzlerce dünya markasına 200 mağazasıyla ev sahipliği yapacak. Kentin yeni meydanı olması hedeflenen Zorlu Center Alışveriş Merkezi, yeşil alanları ve zengin peyzajıyla da İstanbullu’nun buluşma noktası olacak. Yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğünde bir meydana sahip olan AVM’nin toplam kiralanabilir alanı 60 bin metrekare. 2,5 milyar dolar yatırım ile hayata geçecek olan projenin Mart 2013’te açılması planlanıyor.


 AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


14. Bin 453 metre uzunluğunda alışveriş caddesi

Ağaoğlu İnşaat tarafından Maslak’ta hayata geçirilen Maslak 1453 projesinde 1453 metre uzunluğunda bir alışveriş caddesi yer alıyor. İstiklal ve Bağdat Caddesi’nden daha uzun olacak alışveriş caddesinde konut sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü imkan bulunuyor. Cadde boyunca mağazalar, özel butikler, yiyecek-içecek mekanları, sanat galerileri, caddenin başında ve sonunda bulunan 2 ayrı alışveriş merkezinde dünyaca ünlü markalar yer alıyor. Tüm projede ev ve ofis ulaşımının alışveriş ve ziyaretçi trafiğiyle çakışmayacak şekilde tasarlandığı projede, trafiğe hiç takılmadan alışveriş yapma imkanı sunuluyor.


 AVM üzerinde yükselen 15 konut projesi 2013!


15. Tüm İstanbulluları ağırlayacak

İstanbul’un en büyük karma projelerinden Batışehir, Ege Yapı Group, Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama ortaklığında hayata geçiriliyor. 3 bin 123 konut, rezidans, otel, ofis, özel bir kolej ve AVM’den oluşan proje, Bağcılarda konumlanıyor. Sadece Batışehir’e değil tüm İstanbullulara açık olan Batı Cadde, TEM otoyolunun yanıbaşında Batışehir projesi boyunca uzanan oldukça hareketli bir meydana sahip. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön