29 / 03 / 2024

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde "TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan bir videoda, deprem toplanma alanları olarak gösterilen yerlerdeki gökdelenler dikkat çekmektedir." dedi. Tanal 1999 depreminden sonra, kentlerde deprem toplanma alanları olarak belirlenen alanlara ilişkin olarak 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1. Deprem toplanma alanı olarak belirlenen 470 alanın kaç tanesine AVM, rezidans ve gökdelen yapılmıştır?


2. Deprem toplanma alanı olarak belirlenen 470 alanın kaç tanesi, boş alan konumundadır?


3. 470 alanının 300'ü alışveriş merkezine ve gökdelenlere dönüştüğü bilgisi doğru mudur?


4. Bir alanı deprem toplanma alanı olarak belirlemenizdeki kriterleriniz nelerdir?


5. TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan, olası bir deprem anında İstanbul'da sığınabilecek yerlerin işaret edildiği videoda çokça gökdelen görüntülerinin olması, kriterlerinizle ters düşmüyor mu?


6. Zeytinburnu Sahildeki deprem toplanma alanı, Acıbadem Otosan Fabrikası Bahçesi, Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadyumu, Kadıköy Meteoroloji Müdürlüğü Binası Bahçesi ve Zincirlikuyu Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Arazileri şu anda deprem toplanma alanı olarak uygun durumda mıdır? Söz konusu araziler üzerindeki yapılaşmaları tek tek isimleriyle açıklar mısınız?




Geri Dön