29 / 03 / 2024

AVM yatırımcıları Güneydoğu Bölgesi'ne odaklandı!

AVM yatırımcıları Güneydoğu Bölgesi'ne odaklandı!

AVM yatırımcıları Barış Süreci 'nin verdiği ivmeyle Güneydoğu Bölgesi 'ne odaklandı. Bölgede art arda açılan AVM'lere perakendecilerin ilgisi yoğun.



İnşaatı süren projelerde bile mağazaların çoğu şimdiden kiralanmış. AVM yatırımcıları Barış Süreci'nin verdiği ivmeyle Güneydoğu Bölgesine odaklandı. Bölgede art arda açılan AV M11 e r e perakendecilerin ilgisi yoğun. İnşaatı süren projelerde bile mağazaların çoğu şimdiden kiralanmış. İŞ dünyasının son yıllarda en çok ilgi gösterdiği yatırım alanlarının başında kuşkusuz alışveriş merkezleri (AVM) geliyor. 



İstanbul'dan başlayıp önce diğer büyük illere, ardından da tüm Anadolu'ya yayılan bu yatırımlar tüm hızıyla sürüyor. Şu anda inşaatı sürenler hariç 57 ilde tam 327 AVM var. Bunların 110'u İstanbul'da, 217'si ise Anadolu'da. Her ne kadar İstanbul ve diğer büyük şehirlerde bazı projelere start verilmiş olsa da AVM yatırımcıları bu sıralar rotalarını Güneydoğu'ya çevirmiş durumda. Öyle ki bölgedeki birçok ilde aıl arda yeni AVM'ler hizmete giriyor. Bu gelişmede kuşkusuz Barış Süreci'nin önemli payı var. 




BİR TANE YETMEDİ, İKİNCİSİ SIRADA  

Güneydoğu deyince, doğal olarak insanın aklına ilk olarak Diyarbakır geliyor. Kentte, bir tane faal, iki tane de inşa halinde AVM var. Diyarbakır'ın organize perakendeye yönelik ilk alışveriş merkezi olan NinovaPark'ı Kalender İnşaat hayata geçirdi. 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM,2011 Eylül ayında açıldı. 80 mağazanın bulunduğu AVM'de çocuk oyun alanı ve sekiz salonlu sinema da var. Kalender inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Saki Kalender, Diyarbakır'daki potansiyeli görerek bu yatırımı yaptıklarını söylüyor. Nitekim AVM'deki mağazaların tümü dolu. Hatta YENİ PROJELER YOLDA Diyarbakır'da inşaatı devam eden iki proje var demiştik. Bunlardan biri Diyarbakır Forum, diğeri ise Ceylan İnşaat ile Karavil Limited isimli şirketin ortaklığıyla yapılan Ceylan Karavil Park. 70 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan Ceylan Karavil Park'ta 150 mağaza olacak. Önümüzdeki yıl hizmete girmesi beklenen AVM'de tıyor" diyor. Kendisi de Diyarbakırlı olan Kalender, şehrin ekonomik potansiyelinin başka AVM'leri de kaldıracağını savunuyor ve ikinci bir AVM için şimdiden çalışmalara başladıklarım açıklıyor. Kalender, bunun için şehrin Şanlıurfa yönündeki yeni gelişme bölgesinde 25 dönüm arazi satın aldıklarını, burada açık hava konseptinde outlet AVM kuracaklarını söylüyor. Kalender, "Şu anda yurtdışındaki projeleri inceliyoruz. Bu AVM'yi farklı bir konseptte inşa etmek istiyoruz. NinovaPark'a özellikle hafta sonları çevre illerden gelenler var. 



Adıyaman Yeniyol Gazetesi


Geri Dön