26 / 04 / 2024

AVM'ler haftaiçi giriş rekoru kırdı!

AVM'ler haftaiçi giriş rekoru kırdı!

Yağmur ve rüzgardan kaçan Türk halkı kendini AVM'lere attı. AVM'ler haftaiçi giriş rekoru kırarken,mont,kaban,bot,çizme satan perakendeciler de cirolarını katladı



Havaların mevsim normallerinin altında seyretmesiyle yağmur, rüzgâr ve soğuk havadan kaçıp kendini kapalı AVM'lere atan tüketici AVM'leri giriş sayıları ile perakendecileri ise ciro artışlarıyla sevindirdi. AVM'lerde alışverişlerin kaymağını ise palto, kaban, mont, hırka, bot ve çizme satan perakendeci yedi.

'YAĞMUR HEP YAĞSA'

Derimod'un Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim bir haftada satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artırdıklarını belirterek, "Keşke hep yağmur, kar olsa. Biz durumumuzdan çok memnunuz" dedi. İpekyol, Machka, Twist markalarını bünyesinden bulunduran Ayaydın-Miroglio Group Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, "Satışlar hemen hareketlendi havaların soğuması katma değeri yüksek mont, kaban, hırka satışlarını artırdı. Toplam satışlarda yüzde 15'lik artış var" dedi. Yargıcı'nın Finans Müdürü Barış Tezmen ise, satışların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 daha yüksek olduğunu, yeni sezon ürünlerinin satışlarında soğuk havanın da etkisiyle yüzde 15'lik artış olduğunu söyledi. AVM'lerde ise haftaiçi giriş sayıları ortalama yüzde 25 oranında arttı. Nişantaşı City's AVM Genel Müdürü Kazım Çizmeci yağmur ve soğukla birlikte AVM'ye giren ziyaretçi sayısında yüzde 25'lik artış yaşandığını haftasonu artışın yüzde 50 olmasını beklediklerini, ziyaretçi artışının sezon alışverişlerine olumlu yansıdığını söyledi. Optimum AVM Genel Müdürü Nezihi Kayıboğlu ise haftaiçi kapı girişlerinde yüzde 15'lik artış yaşandığını bunun kuru kalabalık değil okul ve bayram döneminden sonra durgunlaşan sektörde ciroya yansıyan kalabalık olduğunu ifade etti.
Sabah


Geri Dön