20 / 04 / 2024

AVM'lerde aldatıcı indirimlere sabit ceza geliyor!

AVM'lerde aldatıcı indirimlere sabit ceza geliyor!

Perakende Yasa Tasarısı, değişikliğe uğrayacak. Kulislerde konuşulanlara göre, mart ayındaki seçimin ardından yeni haliyle gündeme gelecek olan tasarıda, indirim kampanyalarını doğru uygulamayan firmalara sert cezalar geliyor.



Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin 'VI. AVM Yatırımları Konferansı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Perakende Yasası'na çok geciktirmeden, seçimden sonraki birkaç ay içinde son halini vermek, gündeme getirmek istediklerini söyledi. Babacan, "Sektör çok hızlı değiştiği için 11 yıldır perakendecilikle ilgili tasarı taslaklarını değiştirerek bugüne geldik. Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nu bunun için tekrar toplayacağız ve son haline bakacağız. Halkımızın çok bol çeşide kolay ulaşması, iyi bir hizmetle kaliteli ürünleri mümkün olduğunca ucuza alması bir öncelik" dedi. 

Özellikle vatandaşı aldatacak türden iletişime izin veren bir yapının da uygun olmadığını vurgulayan Babacan, "Bakıyorsunuz 'Kapatıyoruz' diye bir afiş açıyorlar. Aradan iki yıl geçiyor, kapandığı yok. Bu dürüst bir alışveriş olmuyor^' diye konuştu. İndirimler konusuna da değinen Babacan, tabelalarda 'yüzde 50 indirim başladı' diye ibareler olduğunu, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "İndirimden önce 100 liraya satıyordun, indirim tabelasını astıktan sonra üzerine 200 lira yazıyorsun. Zaten 100 liraya satıyordun. 

Bunlar da doğru değil" ifadesini kullandı. Düzenlemelerde bu noktaların irdelenmesi ve etiketin, kampanyaların doğru ifade edilmesi gerektiğine dikkati çeken Babacan, yeni yasanın bunları da ele alacağını söyledi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön