26 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı.Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.



Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı. Tünelde incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.


Bakan Elvan, incelemelerin ardından da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  Elvan, "Bu mühendislik harikası projenin arkasında Türk mühendis, teknisyen ve işçilerimiz var. Avrasya Tünelimizdeki çalışmalar devam ediyor. Günde 10 metre ilerleme sağlıyorlar. Bazen de 14-15 metre ilerleme sağlanıyor. 1270 metrelik bir ilerleme sağlanmış durumda. Ve biz deniz seviyesinden 95 metre aşağıdayız. Böyle bir ortamda basıncın son derece yoğun olduğu bir ortamda tünel çalışmalarımız devam ediyor. Gurur duyduğumuz bir proje. Dünyanın en önemli projelerinden birisi. 4 katlı bir apartmandan daha yüksek bir tünel açma makinası söz konusu" dedi.


BirGün 



Geri Dön