26 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Avro Bölgesi'nde toplamda 146 bankanın katılım sağladığı Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları ile ilgili merakla beklenen raporu yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2021 yılının 3. çeyreğini kapsayan raporda, Avro Bölgesi'nde bankaların temmuz-eylül 2021 döneminde firmaların krediye erişimini değiştirmediği bildirilerek, hanehalkı için konut kredisi (mortgage) şartlarını sıkılaştırdığı, 2021 yılının son çeyreğinde sıkılaştırmayı sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

"Konut kredilerinde net sıkılaştırma; bankaların risk toleransı, fon maliyetleri ve bilanço kısıtlamalarıyla ilgiliydi" ifadesinin yer aldığı Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporunda 2021 yılının son çeyreğinde bankaların hanehalkı için kredi talebinde değişiklik olmamasını beklediği bildirildi.

Avro Bölgesi nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

28 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan ECB Para Politikası Kurulu toplantısı yatırımcıların odağında yer alıyor. ECB Yönetim Kurulu, toplantıda ekonomik durumu da masaya yatıracak.

Yaşanan gelişmelere göre, bu hafta ECB'nin faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, tahvil alım programlarının geleceğine yönelik bir karar çıkması bekleniyor. ECB'nin Pandemi Acil Varlık Alım Programı (PEPP) kapsamında sağladığı desteklerin Mart 2022 tarihinde son bulması bekleniyor.

Avro Bölgesi'nde bankaların kredi koşulları ile ilgili olarak bilgi edinilmesini sağlayan ECB'nin Banka Kredi Anketi, senede 4 kez gerçekleştiriliyor. Konut ile ilgili son anket, 20 Eylül-5 Ekim 2021 tarihlerinde yapılmıştı.

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını gevşetti!


Geri Dön