19 / 04 / 2024

Avro Bölgesi konut kredisi

Avro Bölgesi konut kredisi

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yüzde 0,9 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde konut fiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,9 oranında düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Nisan'da yüzde 2,3 yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayı ÜFE verilerini tek tek yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), nisanda yıllık bazda yüzde 1 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Avro Bölgesi konut kredisi Haberi

Avro Bölgesi konut kredisi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Avro Bölgesi'nde toplamda 146 bankanın katılım sağladığı Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları ile ilgili merakla beklenen raporu yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 2021 yılının 3. çeyreğini kapsayan raporda, Avro Bölgesi'nde bankaların temmuz-eylül 2021 döneminde firmaların krediye erişimini değiştirmediği bildirilerek, hanehalkı için konut kredisi (mortgage) şartlarını sıkılaştırdığı, 2021 yılının son çeyreğinde sıkılaştırmayı sürdürmesinin beklendiği bildirildi.

"Konut kredilerinde net sıkılaştırma; bankaların risk toleransı, fon maliyetleri ve bilanço kısıtlamalarıyla ilgiliydi" ifadesinin yer aldığı Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporunda 2021 yılının son çeyreğinde bankaların hanehalkı için kredi talebinde değişiklik olmamasını beklediği bildirildi.

28 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan ECB Para Politikası Kurulu toplantısı yatırımcıların odağında yer alıyor. ECB Yönetim Kurulu, toplantıda ekonomik durumu da masaya yatıracak.

Yaşanan gelişmelere göre, bu hafta...