24 / 04 / 2024

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa firmaları işten çıkarma ile gündemde! Bakın hangi firmalar işçi çıkarımına gitti?

Avrupa'daki yükselen enflasyon, artan faiz oranları ve ekonomik istikrarsızlık, şirketlerin çalışan sayısını azaltma konusunda zorlu bir duruma sürüklüyor. Dünya çapında yaşanan pandeminin pek çok tedarik zincirini ele geçirmesiyle Avrupa da yükselen enflasyonlardan payını aldı.



Pandeminin tedarik zincirlerini olumsuz bir şekilde etkilemesiyle mal ve hizmet fiyatlarındaki artış kaçınılmaz oldu. Son yılların en yüksek enflasyon değerini gören Avrupa, çareyi firmalardaki çalışanları çıkarmayla buldu. Belirli sektörlerdeki dünyaca ünlenmiş firmaların işçi çıkarması gündeme oturdu. İşçi çıkarma ile gündeme gelen Avrupa firmalarının listesi haberimizde yer alıyor…

Otomotiv sektöründe işçi çıkarımına giden firmalar

Peugeot, Vauxhall,, Citroen, Fiat, Jeep ve DS gibi dev araç markaların üreticisi olan Stellantis Avrupa'da işçi çıkaran firma kurucularının başında geldi. Otomotiv sektöründe önemli firmaların bünyesi altında çalışan 2000 işçi Stellantis'in kararıyla gönüllü işten çıkarmalar yoluyla çıkarıldı. Otomotiv sektöründe öne çıkan diğer bir marka olan Volvo ise otobüs üretim işleyişinin yapılandırılması kararı sonucunda 1.600 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. İsveç’te iş gücünün yüzde 6’sını oluşturan bu rakam önemli bir duruma işaret ediyor.

 


Geri Dön